Pet zahteva prosvetnih radnika: Povećanje plate 15%, isplata pomoći, kupovina stanova po povlašćenim cenama

10 decembra, 2021

Sindikat prosvetnih radnika Nezavisnost uputio je u sredu Ministarstvu prosvete, Ministarstvu finansija, Ministarstvu za rad, kao i predsednici Vlade Ani Brnabić dopis kojim se traži ispunjenje pet zahteva. Svih pet tiče se popravljanja materijalnog položaja prosvetnih radnika.

Foto: RTV, Dejan Kreculj

Na prvom mestu, sindikat traži da povećanje plata zaposlenima u obrazovanju u 2022. godini umesto najavljenih 7%, bude 15%. Osim toga, zahtev ovog sindikata je i isplata novogodišnje nagrade u iznosu od 10.000 dinara, što je, kako navode, predviđeno kolektivnim ugovorom.

Noviji zahtev koji iznose predstavnici Nezavisnosti tiče se isplate jednokratne materijalne pomoći. Ona bi trebalo da bude isplaćena do marta 2022. godine i da iznosi 20.000 dinara, a razlog su otežani uslovi rada tokom pandemije.

Isplata toplog obroka i regresa za sve zaposlene u obrazovanju, počev od 1. januara 2022, četvrti je na spisku zahteva.

Poslednji zahtev je da se i prosvetnim radnicima omogući kupovina stanova po regresiranoj ceni, kao što je to učinjeno sa vojskom i policijom.

U svom dopisu ovaj sindikat podseća da je odlaganjem platnih razreda za 2025. godinu zaposlenima u obrazovanju naneta ogromna šteta.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Pet zahteva prosvetnih radnika: Povećanje plate 15%, isplata pomoći, kupovina stanova po povlašćenim cenama"

 1. Marinko kaže:

  Svima redom i ko trazi i ko netrazi
  Da prostite naj….. penzioneri.
  Tacna xe biti najava posle upokojenja jovsna krkobsbica da ce penzije biti 40
  Posto od prosecne plate.
  Ma odlicnoni netreba im ko im je kriv
  sto nisu pljackali nsrod i drzavu.
  Samo napred nemoze nam niko nista.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama