Pismo učitelja đacima na početku školske godine

avgust 27, 2019

Znam da biste voleli da do 1. septembra ima malo više vremena.

Znam i razumem. Možda niste znali, ali i učiteljima je teško da se oproste od toplih, sunčanih i gotovo bezbrižnih dana i vrate se u ritam koji nosi školska godina.

Ali kao što znam da ću se teško rastati od svog godišnjeg odmora koji se već polako završava, znam i koliko će ova školska godina biti fantastična. Jer sam tokom ovog leta, kao i tokom svakog prethodnog, razmišljao svakog dana o tome šta ćemo raditi kad se ponovo sretnemo u učionice. Kakve ćemo nove projekte osmisliti, na koje ćemo izlete ići, čime ćete me zasmejati, obradovati, pa i rastužiti, draga moja deco.

Za koji dan krećemo u novu edukativnu ekspediciju u kojoj možete biti i kapetan broda i deo neverovatnog tima koji čini vaš razred. Ma kakav vetar duvao, ako upadnete u oluju tokom plovidbe, ja ću uvek biti tu. Samo vas molim – ne plašite se da sa mnom razgovarate, da pitate, tražite savet, da preispitujete ono što kažem i kažete ono što vi mislite.

Ja sam vaš asistent, stariji prijatelj koji ima više znanja i iskustva. Ali sam isti kao i vi: podjednako sam razočanran kad se oko nečega trudite i tome ne uspete, a jednako mi je drago kada uspete da savladate prepreke i stignete do cilja.

Svake godine gledam kako se približavate ostvarenju svojih snova, jer dobijate sve više znanja i veština koje će vam omogućiti da osmislite svoj životni plan i odaberete zanimanje svojih snova, a nadalje – da stvorite svoj život i promenite svet.

Osećam da će ova godina biti posebna i jedinstvena, vedra i nezaboravna, emotivna i puna novih avantura. Leto je bilo divno, ali će jesen biti još bolja!

Uvek sam u vašem timu!

Vaša učiteljica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama