План рада за Дечју недељу

19 септембра, 2016

Дечју недељу обележили би сви ученици од првог до четвртог разреда заједничким активностима уз помо помоћ својих учитеља
Подршка породици-најбоља подршка деци
ПОНЕДЕЉАК
Први дан би био посвећен изради Табле пријатељства.  Ученици би у на папирима могли да изјаве захвалност, извињење, да изаберу најбољег пријатеља.
Прво би ученици писали ко је по њима најбољи друг, а затим би папире се стављали  у коверте.
Речи извињења би садржале поруке којима су ученици рекли да су погрешили зато што су случајно некога гурнули, речима увредили, зато што нису саслушали друга, због неприкладног речника
Затим би ученици исписивали лепе речи које треба што више користити у свом речнику (то су биле речи извини, опрости, изволи, хвала, молим…)
На крају су ученици исписивали најлепше жеље , шта је то што би пожелели осталим другарима

Погледајте и Предлог програма рада за Дечју недељу

УТОРАК
Лепо време искористили би за боравак у школском дворишту. Након разговора са ученицима о породици, ученици би кредама цртали своју породицу на простору испред улаза у школу. На крају најбољи радови би били похваљени.
 
СРЕДА
Спортски дан – организоване игре биле би биле такмичарског карактера. Ученици би прво имали игрицу у којој су требали да окаче кухињске крпе на канап, а следећи ученик да их скине. Следећа игра била би трка џаковима, где  би ученици показали своју борбеност, спретност и сналажљивост.
ЧЕТВРТАК
Организовање радионица у оквиру које би ученици правили од кутија шибица свој дом и у њој цртали породицу. Настали би веома лепи радови који су се нашли на заједницком паноу.
 
ПЕТАК.
Пријем првака у Дечији савез – том приликом ученици II, III и IV разреда организовали би  приредбу за своје најмлађе другаре. Тај  дан би  био значајан за њих јер званично улазе у школски свет, свет учења, дружења и многобројних других активности.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама