Poklon knjiga koju osnovci obožavaju: Tom Gejts – Sve je ekstra

5 marta, 2018

Kada jedna knjiga samo dve nedelje nakon objavljivanja stigne na 6. mesto Lagunine top-liste najprodavanijih, to znači da nju i ne treba naročito predstavljati, to su njena prethodna izdanja već uradila za nju. Reč je o knjizi autorke Liz Pišon koja je treći deo serijala o dečaku Tomu Gejtsu i nosi naziv Tom Gejts – Sve je ekstra (manje-više).
Inače, ovaj višestruko nagrađivani serijal postao je omiljena knjiga dece školskog uzrasta širom sveta. Preveden je na 42 jezika i do sada prodat u četiri miliona primeraka. Pa, šta je tako čarobno što decu privlači Tomu Gejtsu? Verujemo da je reč o njegovom karakteru, odrastanju i problemima sa kojima se suočava a koji su na divan i duhovit, a pre svega prijemčiv način opisani tako da praktično nema deteta koje se bar negde u knjigama neće pronaći.
Za slučaj da niste znali, Tom Gejts je dečak, učenik petog razreda, koji obožava da crta i izvodi neobične eksperimente. Ono što ove knjige čini posebnim je neobičan ali neverovatno kreativan miks sjajnih šala i ilustracija koje ih na pravi način dopunjuju.
U ovom, trećem delu, sve deluje prilično idilično. Iako se raspust završio i počinje škola, nije sve tako crno. Sportski dan, školska priredba i Tomov rođendan samo što nisu. A najbolje od svega je što Tomova sestra Delia s kojom se ne slaže baš najbolje neće biti ni na jednom od tih događaja.
Ovu knjigu preporučujemo svakom ko je stariji od 8 godina, a poklonićemo jedan primerak i to onom ko tačno odgovori na sledeće pitanje:

„Šta je to što povezuje spisateljicu Liz Pišon i njenog junaka Toma Gejsta? Po čemu su slični?”

Tačan odgovor na ovo pitanje obezbediće vam jedan primerak knjige, ali samo ako budete najbrži, ostavite u formularu za komentarisanje puno ime i prezime i imejl adresu i ako odgovor date u komentaru na ovaj tekst na sajtu, NE na FB strani. Ako više puta pokušate da odgovorite, računaćemo samo prvi odgovor.
Ime pobednika objavićemo sutra, 06.03, posle 21 čas, na našoj FB strani.
Srećno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


19 komentara na "Poklon knjiga koju osnovci obožavaju: Tom Gejts – Sve je ekstra

 1. Saša Delić kaže:

  Zajednička im je ljubav prema stvaranju ilustracija

 2. Marija Ruzic kaže:

  Slicnost izmedju pisca i njenog junska Toma je u mastovitom i kretivnom crtanju i ilustracijama.

 3. Ivana Djordjevic kaže:

  Zajednicka im je sestra ili kako sama spisateljica kaže „namćorasta sestra“

 4. ksenija kovačević kaže:

  Sale, neobicni eksperimenti i crtanje ?

 5. Teodora kaže:

  Tom je lik koji pomalo nalik spisateljici kada je bila dete, pomalo nalik njenom sinu a pomalo nalik dečacima iz njenih škola. Slični su po tome što su vrlo drski ali i vrlo pametni u svojim posmatranjima.

 6. Ana kaže:

  Zapravo po svemu su slični,ona kroz ova ilustrovana dela prikazuje sebe od detinjstva do današnjice. Tu je kampovanje,muzika,izgovori u školi…

 7. Jasna Kalauzović kaže:

  Oboje svoje zapise ilustruju crtežima.

 8. Jovana Stojanovic kaže:

  Ono sto povezuje spisateljicu Liz Pison i njenog junaka Toma Gejsta,je njihov slican zivot. Oni su slicni po tome sto oboje vole umetnost,tj.crtanje i muziku. Liz Pison je svoju vestu,iskrojenu stvarnost “prenela” u pricama o decaku Tomu Gejstu.

 9. Vesna Đukić kaže:

  Lik Toma Gejtsa je baziran pomalo i na samoj Liz Pišon dok je bila dete i njenom sinu, po tome što je veoma pametan i vrlo drzak.

 10. Violeta Dragaš kaže:

  Oboje pate od disleksije.

 11. Biljana kaže:

  Slicnost je u tome sto je Liz Pison voljela da crta i svira tj.studirala je graficki dizajn i radila u muzickoj industriji a isto tako i njen lik Tom Gejts voli da crta i svira i ima bend Zombi psi

 12. Edina Đorović kaže:

  Liz Pišon je studirala grafički dizajn, a glavni junak Tom Gejts takođe voli da crta.

 13. JELENA kaže:

  OBOJE VOLE DA EKSPERIMENTISU I CRTAJU.

 14. JELENA Tomovic kaže:

  OBOJE VOLE DA EKSPERIMENTISU I CRTAJU.

 15. Jelena kaže:

  Tom Gejst i Liz Pison vole da crtaju

 16. Natasa kaže:

  Muzika,crtanje,karakter iz detinjstva.

 17. Snezana Aleksic kaže:

  Crtanje

 18. Bojana Babanić kaže:

  Liz Pišon boluje od disleksije, kao i Tom Gejts.

 19. Dragan Milosavljević kaže:

  Tomov dnevnik je ustvari Lizin. Spaja ih ljubav ka crtanju i rok muzici.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama