Pomozite vašem detetu da ne bude žrtva vršnjačkog nasilja – evo kako! (VIDEO)

1 februara, 2017

Ako vaše dete trpi nasilje u školi (ili u kraju u kome živi), pomozite mu da nauči KAKO da se odbrani od nasilnika
Osobe koje su u detinjstvu i školskom periodu bivale žrtve vršnjačkog nasilja često svedoče da najteža stvar za njih nije bila toliko fizičko maltretiranje već psihološka trauma koja ponekad ostaje za ceo život.
Ako vaše dete trpi nasilje u školi (ili u kraju u kome živi), pomozite mu da već u ovom trenutku, u sadašnjem periodu svog detinjstva, nauči KAKO da se odbrani od nasilnika – ne dozvolite da nosi gorka sećanja na taj period čitav život.
Vršnjaci-nasilnici za iživljavanje biraju onu decu koja se boje agresije, koja nisu spremna da se suprotstave, koja su bojažljiva ili povučena. Oni se hrane tuđim strahom.
Naučite svoje dete da se zauzme za sebe i svemu što mu je potrebno da stekne zdravo samopouzdanje.
Ovaj zanimljiv video klip govori upravo o tome.
Izvor: PravoslavniRoditelj.org

Preuzeto. Detinjarije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Pomozite vašem detetu da ne bude žrtva vršnjačkog nasilja – evo kako! (VIDEO)"

  1. Mira Milosevic kaže:

    Ne mogu da se otmem utisku da je i ovo samo lecenje posledica autoritarnosti. Zrtva i nasilnik su isti. Dete zrtva je povuceno i uplaseno, autoagresivno, nasilnik je agresivno dete, takodje u naslojenim strahovima. I jedno i drugo su zrtve 5 pogresnih autoritarnih vaspitnih modela. Njihova sudbina skrojena je nazalost u porodici. Da ne budem pogresno shvacena, potrebno je naci precicu da spasimo sta se spasiti da u odredjenim okolnostima, pa izmedju ostalog i nauciti dete dzudo zahvatima. Ali avaj, ne ostaju li nasilnici i dalje na ulici, ko ce biti sledeca zrtva, sta je sa dusom i zrtve i nasilnika, da li je soaga dzudo zahvata moto za prezivljavanje. Nece biti jedini lek to, ako porodica udje u Izvorno vaspitanje, otkloni 5 uzsocnika zla na svekolikoj planeti, usvoji pravila iz Porodicnog bukvara, i tako utemelji dete na putu pravih vrednosti, na putu duhovnog rasta, stvaralastva , putu spasenja, Ljubavi i Dobrote. O
    Dragi moji, ovo nije utopija, ovo je naprosto pravi i jedini put. Pa ko razume, blago njemu, ko ne razume, lecice posledice unedogjtjed, problemi ce samo menjati oblik.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama