Помозите вашем детету да не буде жртва вршњачког насиља – ево како! (ВИДЕО)

1 фебруара, 2017

Ако ваше дете трпи насиље у школи (или у крају у коме живи), помозите му да научи КАКО да се одбрани од насилника
Особе које су у детињству и школском периоду бивале жртве вршњачког насиља често сведоче да најтежа ствар за њих није била толико физичко малтретирање већ психолошка траума која понекад остаје за цео живот.
Ако ваше дете трпи насиље у школи (или у крају у коме живи), помозите му да већ у овом тренутку, у садашњем периоду свог детињства, научи КАКО да се одбрани од насилника – не дозволите да носи горка сећања на тај период читав живот.
Вршњаци-насилници за иживљавање бирају ону децу која се боје агресије, која нису спремна да се супротставе, која су бојажљива или повучена. Они се хране туђим страхом.
Научите своје дете да се заузме за себе и свему што му је потребно да стекне здраво самопоуздање.
Овај занимљив видео клип говори управо о томе.
Извор: PravoslavniRoditelj.org

Преузето. Детињарије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Помозите вашем детету да не буде жртва вршњачког насиља – ево како! (ВИДЕО)"

  1. Mira Milosevic каже:

    Ne mogu da se otmem utisku da je i ovo samo lecenje posledica autoritarnosti. Zrtva i nasilnik su isti. Dete zrtva je povuceno i uplaseno, autoagresivno, nasilnik je agresivno dete, takodje u naslojenim strahovima. I jedno i drugo su zrtve 5 pogresnih autoritarnih vaspitnih modela. Njihova sudbina skrojena je nazalost u porodici. Da ne budem pogresno shvacena, potrebno je naci precicu da spasimo sta se spasiti da u odredjenim okolnostima, pa izmedju ostalog i nauciti dete dzudo zahvatima. Ali avaj, ne ostaju li nasilnici i dalje na ulici, ko ce biti sledeca zrtva, sta je sa dusom i zrtve i nasilnika, da li je soaga dzudo zahvata moto za prezivljavanje. Nece biti jedini lek to, ako porodica udje u Izvorno vaspitanje, otkloni 5 uzsocnika zla na svekolikoj planeti, usvoji pravila iz Porodicnog bukvara, i tako utemelji dete na putu pravih vrednosti, na putu duhovnog rasta, stvaralastva , putu spasenja, Ljubavi i Dobrote. O
    Dragi moji, ovo nije utopija, ovo je naprosto pravi i jedini put. Pa ko razume, blago njemu, ko ne razume, lecice posledice unedogjtjed, problemi ce samo menjati oblik.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама