Поново се одлажу платни разреди

7 децембра, 2021

Министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић изјавила је да се предложеним изменама сета закона о платама у јавним службама рок за примену системских закона помера за 2025. годину, јавља Бета.

“Понекад ни најбоља намера не може да се спроведе у дело. Иако смо у претходној години били опредељени да започнемо са имплементацијом реформе плата од 2022. године, понекад ни најбоља намера не може да се спроведе у дело услед околности које су често ван нашег утицаја. Сложена епидемиолошка ситуација није се стишавала и наше активности биле су усмерене на помоћ грађанима и привреди”, рекла је Обрадовић.

Oна каже да Министарство финансија од 2019. године активно ради на успостављању новог информационог система који треба да обезбеди прецизно планирање, управљање и контролу извршења буџета за трошкове рада запослених у јавном сектору.

– Од успостављања платформе до могућности њеног коришћења у пуном капацитету, неопходно је да протекне време, како би се корисници у потпуности обучили и како би се прикупили неопходни подаци – рекла је Обрадовић.

Примена Закона о изменама закона о систему плата запослених у јавном сектору већ је одложен са 2021. на 2022. годину, а сада би посланици требало да тај рок одложе за још четири године.

Извор: Танјуг/Бета

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Поново се одлажу платни разреди"

  1. Алекса каже:

    Нису само платни разреди проблем. У просвети не можете да наградите људе који се озбиљно баве својим послом. Плаћени су исто као и они који само долазе на посао. Уместо да се бавите платним разредима, позабавите се питањем награђивања наставника. Даље, увели сте обавезан рад до 65. године а не дајете људима јубиларну награду за 40 година стажа. У свим другим областима запослени добијају јубиларну награду за 40 година стажа, само у просвети не.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама