Постоји једна јако важна ствар коју би сваки родитељ требало да каже свом детету

Да ли сте чули за један експеримент који је пре извесног времена спроведен у Енглеској, а тиче се утицаја мајчине љубави на здравље детета? Испричаћемо вам.

У том експерименту учествовале су мајке са својом децом која су боловала од одређених болести. Мајке болесне деце свако вече радиле су једну једноставну ствар. Чекали су да дете заспи (и уђе у активну фазу сна), да би им шапутали ове једноставне речи:

„Волим те. Поносна сам на тебе. Неизмерно сам срећна што си баш ти моје дете. За мене, не постоји боље дете од тебе.“

Резултати су поређени са другом децом којој је дијагностикована иста болест, али њихове мајке нису шапутале те речи. Испада да су се деца која су чула горе наведене речи опоравила много брже од других. То је магија мајчине љубави која је са нама чак увек.

Зашто је то тако и зашто су се ова деца опоравила брже?

Осећај интимности. Немогуће је тај осећај упоредити са било чим другим. Удахнете и кажете им оно што стварно мислите и ствари које су њима и вама важне.

Индивидуално време са сваким дететом. Дневне обавезе не остављају пуно слободног времена које би родитељ могао да проведе са децом. Али, ови тренуци су заиста посебни, нарочито када узмете у обзир да се родитељи обично разнеже кад деца заспе и да их тад стигне грижа савести и преплави их љубав према деци.

Деца се осећају вољено. Постоји једна јако важна ствар коју би сваки родитељ требало да каже свом детету. А то је: „Знаш ли да бих, кад бих могао да бирам, од све деце на овом свету света, ја бих опет изабрао тебе?“ Стварно је важно да деца знају да их родитељи воле онакве какви јесу, да знају да су посебна.

Можете испробати различите ствари које говорите детету кад заспи, да бисте сазнали које речи су потребне вашем детету. Али, кључно за све изразе љубави које одаберете је да их не смете изговарати аутоматски. Да би ова магија радила, морате бити искрени.

Не заборавите да кажете својој деци да их волите и током дана. Без неког посебног разлога, само тако. Пригрлите их, пољубите, милујте по коси. Ово су тренуци које ће се памтити цео живот.

„Волим те. Поносан сам на тебе. Ти си најбоље дете за мене и твог тату. „

Које једноставније а чаробније речи могу доћи од једне мајке?

Аутор: Олга Валиева