Познати који су некад били просветни радници

29 маја, 2016

Недавно је објављена вест да ће чувена глумица Анђелина Џоли постати професорка Лондонске школе економије. Ако вам то делује чудно, у ствари није, јер она нити је прва, а ни последња која је то урадила. Да познати уметници и јавне личност постану професори или наставници у школама, редовна је пракса. Неки су чак и пре својих великих каријера радили у просвети.
1. Џин Симонс
Басиста бенда „Кис“, препознатљив по исплаженом језику, предавао је шестом разреду у Харлему пре него што је постао музичар. Једном приликом Симонс је открио да су га надређени казнили јер је изменио лектиру: заменио је Шекспира стриповима јер је сматрао да ће ученици то радије читати.
2. Стинг
Пре него што је постао познат као музичар, Стинг је предавао енглески језик, музичко и фудбал у средњој школи.
3. Кевин Спејси
Као додатак глумачкој, продуцентској, режисерској и певачкој каријери, Спејси је провео читаву годину предавајући позоришну уметност на Оксфорду.
4. Алек Болдвин
Сви који су студирали на Саутемтонском Универзитету током 2002. године могли су слушати Болдвинова предавања о позоришној уметности.
5. Барак Обама
Након завршених студија на Харварду, Обама је био предавач конституционалног права на Чикашком Универзитету.
6. Силвестер Сталонесталоне
Силвестер Сталоне, који се прославио улогом у „Рокију“, једно време је био наставник физичког.
7. Шерил Кроу
Шерил Кроу је предавала музичко у основној школи у Мисурију пре него што је одлучила да се у потпуности окрене певачкој каријери.
8. Ј.К. Роулинг
Док је писала прву књигу из „Хари Потер“ Роулингова је радила као предавач енглеског као страног језика у Португалу. Једном приликом је рекла да је лик професора Снејпа инспирисан једним од наставника које није волела.
9. Опра Винфри
Позната водитељка, глумица и уредница, Опра Винфри, једно време је предавала Менаџмент на Нортвестерн Универзитету.
Извор: Bizlife

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама