Poznati koji su nekad bili prosvetni radnici

29 maja, 2016

Nedavno je objavljena vest da će čuvena glumica Anđelina Džoli postati profesorka Londonske škole ekonomije. Ako vam to deluje čudno, u stvari nije, jer ona niti je prva, a ni poslednja koja je to uradila. Da poznati umetnici i javne ličnost postanu profesori ili nastavnici u školama, redovna je praksa. Neki su čak i pre svojih velikih karijera radili u prosveti.
1. Džin Simons
Basista benda „Kis“, prepoznatljiv po isplaženom jeziku, predavao je šestom razredu u Harlemu pre nego što je postao muzičar. Jednom prilikom Simons je otkrio da su ga nadređeni kaznili jer je izmenio lektiru: zamenio je Šekspira stripovima jer je smatrao da će učenici to radije čitati.
2. Sting
Pre nego što je postao poznat kao muzičar, Sting je predavao engleski jezik, muzičko i fudbal u srednjoj školi.
3. Kevin Spejsi
Kao dodatak glumačkoj, producentskoj, režiserskoj i pevačkoj karijeri, Spejsi je proveo čitavu godinu predavajući pozorišnu umetnost na Oksfordu.
4. Alek Boldvin
Svi koji su studirali na Sautemtonskom Univerzitetu tokom 2002. godine mogli su slušati Boldvinova predavanja o pozorišnoj umetnosti.
5. Barak Obama
Nakon završenih studija na Harvardu, Obama je bio predavač konstitucionalnog prava na Čikaškom Univerzitetu.
6. Silvester Stalonestalone
Silvester Stalone, koji se proslavio ulogom u „Rokiju“, jedno vreme je bio nastavnik fizičkog.
7. Šeril Krou
Šeril Krou je predavala muzičko u osnovnoj školi u Misuriju pre nego što je odlučila da se u potpunosti okrene pevačkoj karijeri.
8. J.K. Rouling
Dok je pisala prvu knjigu iz „Hari Poter“ Roulingova je radila kao predavač engleskog kao stranog jezika u Portugalu. Jednom prilikom je rekla da je lik profesora Snejpa inspirisan jednim od nastavnika koje nije volela.
9. Opra Vinfri
Poznata voditeljka, glumica i urednica, Opra Vinfri, jedno vreme je predavala Menadžment na Nortvestern Univerzitetu.
Izvor: Bizlife

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama