Pravila stara 60 godina – kako upropastiti decu (uspeva u 100% slučajeva)

Kako upropastiti decu – uspeva u 100% slučajeva! Ovih sarkastičnih „12 pravila za odgajanje budućih delinkvenata“ pojavila su se još pre 60 godina, a nedavno su postala viralna. Iako je prošlo mnogo vremena otkako ih je neko sročio, ova pravila, skoro sva, važe i danas.

1. U ranom detinjstvu dajte detetu sve što poželi. Na taj način odrašće uveren da mu svet duguje dobar život.

2. Kada sa 3 godine opsuje, samo mu se nasmejte. Tako će misliti da ga psovanje čini neodoljivim i slatkim, pa će koristiti sve slađe i slađe reči ne bi li i sam bio još slađi. Pa, zar se niste tome smejali?!

3. Nikada mu nemojte govoriti o dobroti, ljubavi, poštenju. Sačekajte da postane punoletan i neka sam odluči kakav bi hteo da bude.

4. Izbegavajte upotrebu reči „pogrešno“ ili da svom detetu ukažete na neku grešku. To bi moglo da dovede do toga da pomisli da nije u svemu savršen.

5. Pokupite sve što on ostavi iza sebe – knjige, cipele, odeću i drugo. Radite sve, da on ne mora ništa (radiće već kad poraste, a vama i tako nije teško), tako da ga od malena učite da svu odgovornost prebaci na druge.

6. Dopustite mu da gleda i upija sve sadržaje do kojih može doći. Pazite vi da su flašice, posuđe i podovi sterilno čist, ali njegovom umu dozvolite da se pogosti raznim smećem.

7. Često se svađajte u njegovom prisustvu. Tako neće biti previše šokiran kada sutra bude imao problem u komunikaciji i bude bio agresivan.

8. Dajte detetu novca koliko god želi. Nikad mu nemojte dozvoliti da sam bilo što zaradi. Zašto bi se on teško mučio u životu, kad ste se vi već mučili?

9. Zadovoljite svu njegovu želju za hranom, pićem i komforom. Pobrinite se da je svaka želja zadovoljena. U suprotnom može doći do frustracije i nezadovoljstva, a to ne želite.

10. Bez provere šta se desilo uvek stanite u njegovu obranu protiv komšije, učitelja, profesora i policajaca. Svi su oni puni predrasuda prema vašem detetu.

11. Kada zaglavi u ozbiljne probleme, nađite za sebe izgovor poput „sve sam mu pružio“.

12. Ako ste sve prethodno ispunili, pripremite se za život pun problema. Čeka vas tu, iza ugla.