Pražnjenje nosića – mame, morate biti nemilosrdne

6 oktobra, 2017

Mame bi najradije, kad bi mogle, preuzele bolest svog malog deteta kako ne bi morale da se suoče sa noćnom morom – pražnjenjem nosića.
A koja mama može biti nemilosrdna i racionalna kada je u pitanju njeno dete i brzo i spretno ušpricati fiziološki u jednu nozdrvu, a zatim iz druge noskom izvući sekret. A ako sve to treba ponoviti a da se beba još nije ni oporavila od prve ture. To je tek pakao.
Najteže je, složiće se iskusne mame, noću. Tada se sekret sliva, beba ne može da diše, budi se, a vi je u svem tom bunilu prepadate špricanjem fiziološkog rastvora i pražnjenjem nos. Zvuči kao horor.
Ipak, ako imate u vidu moguće posledice neredovnog pražnjenja nosića, kao što su upale uha, pluća i slične komplikacije, možda će vam onda biti jasnije da se neke stvari, za dobrobit bebe, jednostavno moraju uraditi.
[ot-video]

[/ot-video]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Pražnjenje nosića – mame, morate biti nemilosrdne"

  1. Jelena kaže:

    Sve to stoji dok ne preterate i iritirate sluznicu koja onda započne hiperprodukciju sekreta 🙂
    Po mom iskustvu, 2-3 puta dnevno i nežno je najbolje (fiziološki u jednu nozdrvu dok je druga začepljena i glava nageta na stranu začepljene nozdrve i obratno, a posle 5 min pumpica ili duvanje nosa) .
    Ako dete dobije upalu uha onda se intenzivira čišćenje na 5-6 puta dnevno.
    Čaj od belog sleza se pije hladan za iskašljavanje sekreta…jer nakupljen u želudcu izaziva povraćanje ako ne uspe da se izbaci stolicom.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama