Пражњење носића – маме, морате бити немилосрдне

6 октобра, 2017

Маме би најрадије, кад би могле, преузеле болест свог малог детета како не би морале да се суоче са ноћном мором – пражњењем носића.
А која мама може бити немилосрдна и рационална када је у питању њено дете и брзо и спретно ушприцати физиолошки у једну ноздрву, а затим из друге носком извући секрет. А ако све то треба поновити а да се беба још није ни опоравила од прве туре. То је тек пакао.
Најтеже је, сложиће се искусне маме, ноћу. Тада се секрет слива, беба не може да дише, буди се, а ви је у свем том бунилу препадате шприцањем физиолошког раствора и пражњењем нос. Звучи као хорор.
Ипак, ако имате у виду могуће последице нередовног пражњења носића, као што су упале уха, плућа и сличне компликације, можда ће вам онда бити јасније да се неке ствари, за добробит бебе, једноставно морају урадити.
[ot-video]

[/ot-video]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Један коментар на "Пражњење носића – маме, морате бити немилосрдне"

  1. Jelena каже:

    Sve to stoji dok ne preterate i iritirate sluznicu koja onda započne hiperprodukciju sekreta 🙂
    Po mom iskustvu, 2-3 puta dnevno i nežno je najbolje (fiziološki u jednu nozdrvu dok je druga začepljena i glava nageta na stranu začepljene nozdrve i obratno, a posle 5 min pumpica ili duvanje nosa) .
    Ako dete dobije upalu uha onda se intenzivira čišćenje na 5-6 puta dnevno.
    Čaj od belog sleza se pije hladan za iskašljavanje sekreta…jer nakupljen u želudcu izaziva povraćanje ako ne uspe da se izbaci stolicom.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама