Пре три године ђаци се разболели због лоших услова на екскурзији, родитељи кажу да су им деца сад због тога КАЖЊЕНА

22 новембра, 2022

Прошле су три године од када су деца из Основне школе “Бранислав Нушић” из Београда преживели пакао на екскурзији на Златибору где су их дочекали нехигијенски услови у собама, што је накнадном инспекцијом и доказано, а како тврде родитељи, а преноси Блиц, директорка поменуте школе се сада, три године касније, “свети ђацима”.

Наиме, децу су тада, уместо модерног, уредног и чистог објекта Спортско-рекреативног центра “Вива спорт” у Сирогојну дочекали прашина, прљавштина, бубе, паучина, поломљен намештај, мртви мишеви и собе без прозора.

Три године касније ти ђаци су седмаци и једини међу децом од 5. до 8. разреда који неће ићи на екскурзију. Представник савета родитеља обавестио је остале родитеље да им је директорка на родитељском састанку рекла да ће ученици 5, 6, и 8. разреда ићи на екскурзију, док ученици 7. разреда неће ићи због “скандала” од пре три године, јер директорка не жели да је опет “провлаче по медијима”.

– Родитељи су били у шоку. Њима су се деца са те екскурзије вратила болесна, нека су чак завршила и у Тиршовој, а она нам сада кажњава децу. Револтирани родитељи су неку децу исписали из школе, а сада деца испадају кажњена ни крива, ни дужна – каже револтирана мајка З. С. (пуно име познато редакцији Блица) чије је дете пропатило због поменуте екскурзије пре три године.

Како нам је испричала, њено дете је тада дошло болесно са Златибора.

– Нисмо могли да верујемо, ни на крај памети нам није било то да ће неко да окривљује нашу децу и да им се свети. Због те екскурзије директорки је тадашњи министар просвете Младен Шарчевић уручио јавну опомену. – каже она.

Директорка тврди да се “само шалила”

Директорка поменуте основне школе са Вождовца рекла је новинарима редакције Блиц да није истина да се деца кажњавају неодласком на екскурзију иако је потврдила да ове године путовања за њих неће бити.

– Ма, ја се тако мало шалим са њима, нисам то мислила озбиљно. Била је јавна набавка за екскурзије за 5, 6, и 8. разред, а за те седмаке ће бити расписана на пролеће. Био је расписан конкурс, али се ниједна агенција није јавила – рекла је она.

Такође је и коментарисала изјаву родитеља да ОШ “Бранислав Нушић” и даље сарађује са агенцијом преко које су деца отишла у “Вива спорт” објекат на Златибору одакле су се кућама вратили болесни због изразито лоших хигијенских услова.

– Да, ми сарађујемо. Поменута агенција се јавља на тендерима, то не може да им се забрани – каже она.

Цео текст: Блиц

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Пре три године ђаци се разболели због лоших услова на екскурзији, родитељи кажу да су им деца сад због тога КАЖЊЕНА"

  1. Sramota каже:

    Kakav bedan izgovor direktorke OBRAZOVNE ustanove. Deca nam se redovno sa ekskurzija vrsćaju sa vaškama.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама