Preporučujemo: NOVE društvene igre za malu i veliku decu (podeljene po uzrastima)

31 jula, 2023

Igranje društvenih igara vole i deca i odrasli i zbog toga je to jedan od dobrih načina da se porodica okupi i kvalitetno provede slobodno vreme. Osim što nas zbližavaju, omogućavaju socijalnu bliskost i pružaju odličnu zabavu, društvene igre su izuzetno dobro sredstvo da deca razviju mnoge korisne veštine: da poštuju pravila, razvijaju strategije, donose odluke, preuzimaju rizike, kao i to kako da se nose s porazom i da poštuju saigrače. Mališani kroz igru razvijaju logičko mišljenje, pažnju, koncentraciju i pamćenje.

Ali, sve ste to već znali, zar ne? Ono što, možda, niste znali jeste da pored klasičnih igara koje smo i mi kao deca voleli, postoje i nove, zanimljive i uzbudljive kojima bi definitivno trebalo da date šansu. Naročito ako imate decu različitog uzrasta.

Primera radi, društvenu igru Tuti-fruti gotovo ravnopravno mogu igrati petogodišnjak i devetogodišnjak, baš kao i Blizance.

Mi vam predstavljamo nekoliko zanimljivih igara za koje možda niste čuli. Podelili smo ih po uzrastima, ali ne morate se toga držati. Neka deca uzrasta skoro 40 godina uživaju u igrama namenjenim najmlađima. Provereno.

Vredi napomenuti i to da je svaka od njih vrlo brza. Ponekad, kada imamo svega 15 minuta za igru, tu se ne mogu spakovati igre poput Čoveče, ne ljuti se ili tablića. Svaka od igara koje vam predstavljamo igra se brzo, tako da za 15 minuta možete odigrati nekoliko partija.

Igre za mališane u uzrastu od 3 do 5 godina

ŽIVOTINJE i BROJEVI su nove igre pravljenja parova, uz koje će deca razvijati veštine opažanja, pamćenja i zaključivanja. Svaka kutija sadrži 4 table, 36 karata sa slikama i knjigu. U jednoj knjizi prikazani su brojevi od 1 do 10, a u drugoj se nalaze zanimljivosti o raznim domaćim i divljim životinjama.

TUTI-FRUTI je igra sakupljanja i brojanja, uz koju će deca obogatiti svoj rečnik, vežbati brojanje do 3 i 4, usvojiti različita pravila i naučiti kako da ih primenjuju. Cilj igre je napraviti što veći broj voćnih salata sakupljanjem voćaka iste boje. Uputstvo sadrži i posebne savete za roditelje o tome kako igru prilogoditi mlađoj, a kako starijoj deci.

Igre za predškolce i mlađe osnovce

7 PORODICA. ŽIVOTINJE je igra pamćenja i lukavstva. Na kartama je prikazano sedam porodica od po pet članova. Igra se tako što svaki igrač traži odgovarajuće karte od saigrača i nastoji da spoji sve članove što je moguće većeg broja porodica.

Cilj igre pronicljivosti MACE PECAJU je da se istraži more, ulovi što više morskih životinja i izbegnu konzerve jer se zbog njih ostaje bez poena. Pobednik je onaj igrač koji osvoji najviše poena.

Igre za tinejdžere

Komplet karata STRAŠNE PRIČE sadrži 50 zamršenih kriminalističkih slučajeva koji odvode igrače u svet detektiva, špijuna, tajnih agenata, spretnih džeparoša i prepredenih kradljivaca. Zagonetke se rešavaju tako što se postavljaju pitanja igraču koji jedini zna pravi odgovor. Slučaj koji treba rešiti opisan je na prednjoj strani karte (tu je i slika koja može biti od pomoći), a rešenje je na poleđini. Za rešavanje ovih slučajeva potrebni su doza radoznalosti, dobar njuh i talenat za kombinatoriku.

Komplet DETEKTIVSKE PRIČE sadrži 50 zagonetnih priča za oštroumne. Opis detektivskog slučaja nalazi se na prednjoj strani karte i sadrži neke podatke koji upućuju na rešenje, a slika može biti od pomoći. U trag zločincima detektivi ući će tako što će postavljati pitanja na koja jedino voditelj igre zna odgovor. Igrači će se rešenju približavati korak po korak, tako što će mozgati i savetovati se s drugim igračima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama