Препорука за смену директора није обавезујућа

6 септембра, 2017

 
Свака препорука, па и ова министра просвете није аутоматски обавезујућа. Мислим да је у случају матурских испита превише паљбе осуто по школама на југу Србије.

(Фото Д. Јевремовић)


Да ли је само директор у читавом ланцу који су организовали завршни испит одговоран или сви који су у томе учествовали – пита градска већница за образовање Зорица Јовић, коментаришући за Данас препоруку министра просвете Младена Шарчевића за смену директора у четири врањске основне школе.
Она је прецизирала да никаквих смена неће бити док Министарство не појасни критеријуме на основу којих је утврђена одговорност четворице директора. Препорука се односи и на смену 20 супервизора који по оцени министра нису квалитетно одрадили посао за који су били ангажовани.
Министар просвете је препоручио школским одборима да смене директоре основних школа “Вук Kараџић”, “Радоје Домановић”, “Бранко Радичевић” и “Јован Јовановић Змај”. У цео случај укључен је и начелник Школске управе за 13 општина југа Србије Драган Митровић, који је данас имао састанке са директорима школа и представницима градске управе, али није био доступан за коментар.
У школама у којима се тражи смена директора за сада нису заказане седнице школских одбора са овом темом.
Шарчевић је препоручио смену укупно 24 директора школа у Србији у којима су уочене неправилности на завршном испиту.
Пише: В. Ристић
Извор: Данас

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Препорука за смену директора није обавезујућа"

  1. јелена каже:

    Ево примера како се прави неред и како се неко одазива да коментарише став Министра просвете.
    Госпођо Јовић сувише је јако да себе стављате изнад Министарства и Министра просвете,зато што сте већник , то је дриго питање, рећи ,,паљба” па то је неукусно, за оно што ви представљате за ваш град.
    Поставићу питање:Како је могуће да имате само толико знања а ви сте већник?

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама