Preuzmite obrazac za prijavnjivanje za besplatne udžbenike

3 marta, 2015

udzbenici 0Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja obavestilo je sve osnovne škole u Srbiji da će u okviru Projekta “Besplatni udžbenici” obezbediti besplatne udžbenike za jedan deo učeničke populacije. Za ovaj projekat namenjeno je 600 miliona dinara iz Budžeta Republike Srbije.

Udžbenike će dobiti učenici svih razreda osnovne škole, a preliminarna raspodela obaviće se u zavisnosti od razreda i materijalnog statusa učenika, po sledećem planu:

BU tabela

U narednom periodu, učitelji i razredne starešine distribuiraće roditeljima i starateljima obrasce koje treba da popune za potrebu dobijanje besplatnih udžbenika. Učitelji i razredne starešine obraćaće pažnju da li su se prijavili roditelji ili staratelji iz socijalno ugroženih porodica.

U ovom trenutku prijavljuju se učenici koji će u septembru 2015. godine pohađati nastavu od drugog do osnog razreda, dok će za buduće prvake prijavljivanje biti obavljeno tokom upisa.

Rok za prijavu  je 13. mart 2015. godine. Nakon toga, formirane liste škole će dostavljati Ministarstvu do 18. marta.

Ministarstvo će nakon toga na osnovu rangiranja po vrednosti ukupnih ekvivalentnih primanja po članu domaćinstva (OECDmodifikovana skala) obavestiti škole koji su učenici ostvarili pravo na besplatne udžbenike, i do kog iznosa.

 Udžbenici će kroz javnu nabavku biti obezbeđeni i distribuirani do škola.

PREUZMITE:

Prijava za besplatne udžbenike koju popunjavaju roditelji
Tabela koju popunjavaju škole
 

DOPIS_besplatni_udzbenici

 
IZVOR: www.mpn.gov.r

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


2 komentara na "Preuzmite obrazac za prijavnjivanje za besplatne udžbenike

  1. jelena kaže:

    sta je sa ucenicima koji primaju deciji dodatak,treba li to priloziti u dokumentima

  2. Marijana kaže:

    Sta je sa porodicama koje imaju troje dece a za malu sumu nemaju pravo ni na decji dodatak. Dvoje su djaci vl i vll razred a za trece placam vrtic.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama