Priča koja vraća veru u zdravstvo, a sigurno ih ima stotine koje ostanu neispričane

13 septembra, 2022

O negativnim iskustvima pacijenata u bolnicama i domovima zdravlja čitamo svakodnevno. I kao i sa školom, dovoljno je da od desetak medicinskih radnika koje sretnete jedan bude baš loše volje (ili da jednostavno nije profesionalac) naš utisak o ustanovi u kojoj smo biće loš. Dobro se lako i brzo zaboravi jer se podrazumeva, a loše se dugo pamti i prepričava.

Jedna mama iz Ćuprije odlučila je da prekine taj niz, pa nam je poslala svoju priču.

Ona je odvela sina da u bolnicu u ovom gradu da uradi analizu krvi. Ali, kako to s decom biva, videvši iglu jako se unervozio i vađenje krvi nije bilo moguće, pa je s detetom izašla napolje da bi se malo smirio.

“Njegovo vrištanje je čula prvo medicinska sestra, te prišla i iz džepa izvadila jednu pa potom i drugu lizalicu a nakon toga i direktor ustanove koji je iz džepa izvadio čokoladicu i pozvao dete u kancelariju da nakon završenog vađenja krvi dobije još jednu.

Sa njim su pričali dobrih 15 minuta i pokušavali da ga nagovore i otklone strah.”, rekla je ova mama i dodala:

“Ovih dana sve više priča o lošim iskustvima sa doktorima, evo jednog koji vraća veru u zdravstvo i dobro u ljudima. Ne znam im imena, ali naklon do poda i VELIKO HVALA!”

Verovali smo da i ovakve priče treba da nađu svoj put do većeg broja ljudi, a ne samo one u kojima se o zdravstvenim radnicima govori i piše negativno. Zato ovo iskustvo delimo s vama i podsećamo vas da i sami širite dobre priče.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama