Приче са шест континената – нова ризница бајки за децу

20 јануара, 2019

Ако желите да вам деца буду интелигентна, читајте им бајке. Рекао је давно Алберт Ајнштајн. Сигурни смо да већина родитеља управо то и ради. Не зато што је Ајнштајн рекао, већ зато што тако каже родитељски инстинкт. И онај сјај који деца имају у очима док им читате а они вас прекидају сваких 10 секунди да би нешто питали.

Добро познате бајке Браће Грим и Ханса Кристијана Андерсена знају сва деца, па зато неке нове приче које ће разумети и млађи клинци, увек обрадују и родитеље и децу.

Једну такву збирку Прича са шест континената недавно је издала Лагуна. Реч је о ризници са двадесет прича из различитих крајева света, кроз које ће деца научити много о различитим културама, обичајима и навикама људи широм планете.

Ова књига открива како је тигар добио пруге…

Како је једна девојчица надмудрила медведа…

Како је кенгур добио своју торбу…

Како је приче деци овог света донео један паук по имену Ананси…

И још много других тајни које ће им заголицати машту.

Ове приче потпуно су другачије од већине оних које су деца до сада имала прилике да чују. Ту су нека нова надмудривања, нека митска бића која се у другим причама не помињу, незгоде у животињском свету какве нису имали прилике да чују. Књига је врло богато илустрована, у тврдом повезу и може бити сјајан поклон за сваког малишана који ужива у читању!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама