Priče sa šest kontinenata – nova riznica bajki za decu

20 januara, 2019

Ako želite da vam deca budu inteligentna, čitajte im bajke. Rekao je davno Albert Ajnštajn. Sigurni smo da većina roditelja upravo to i radi. Ne zato što je Ajnštajn rekao, već zato što tako kaže roditeljski instinkt. I onaj sjaj koji deca imaju u očima dok im čitate a oni vas prekidaju svakih 10 sekundi da bi nešto pitali.

Dobro poznate bajke Braće Grim i Hansa Kristijana Andersena znaju sva deca, pa zato neke nove priče koje će razumeti i mlađi klinci, uvek obraduju i roditelje i decu.

Jednu takvu zbirku Priča sa šest kontinenata nedavno je izdala Laguna. Reč je o riznici sa dvadeset priča iz različitih krajeva sveta, kroz koje će deca naučiti mnogo o različitim kulturama, običajima i navikama ljudi širom planete.

Ova knjiga otkriva kako je tigar dobio pruge…

Kako je jedna devojčica nadmudrila medveda…

Kako je kengur dobio svoju torbu…

Kako je priče deci ovog sveta doneo jedan pauk po imenu Anansi…

I još mnogo drugih tajni koje će im zagolicati maštu.

Ove priče potpuno su drugačije od većine onih koje su deca do sada imala prilike da čuju. Tu su neka nova nadmudrivanja, neka mitska bića koja se u drugim pričama ne pominju, nezgode u životinjskom svetu kakve nisu imali prilike da čuju. Knjiga je vrlo bogato ilustrovana, u tvrdom povezu i može biti sjajan poklon za svakog mališana koji uživa u čitanju!

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama