Професорка којој су измакли столицу се враћа на посао

7 фебруара, 2023

Случај извлачења столице професорки енглеског језика из Трстеника претворио се у праву сагу. Након огромне подршке коју је добила у медијима и јавности, као и осуде поступка ученика који су јој столицу измакли, снимили је како пада, смејали се, па све то објавили на друштвеним мрежама, ученици су врло брзо искључени из школе. Међутим, због процедуралне грешке поступак је поништен, а ученици враћени на наставу.

Овај догађај такође је наишао на осуду, па су тако и синдикати просвете од министра Ружића затражили да инспекцију поново упути у ову школу и да, ако се утврди да је заиста због пропуста у процедури дошло до поништавања одлуке Наставничког већа, директор буде разрешен функције.

Да ствар буде још компликованија, колектив професорке енглеског у Техничкој школи није јавно стао уз њу. Осим анонимног писма једног од колега, где оштро критикује рад професорке, нико од њених колега није желео да говори за медије.

Поред писма, медији помињу и снимак на ком се види да наставница вређа ученике, називајући их “коњима”. Постојање овог снимка индиректно је потврдила и сама професорка, али је рекла да је све “извучено из контекста”.

– То је извучено из контекста. Ниједан дисциплински поступак се није водио против мене за све ове године колико радим у школи. Уколико сам заиста опасност за школу, зашто се раније појединац није жалио на мене. – каже професорка, а преноси Курир.

Како пише овај лист, у школи је готово немогуће наћи званичне саговорнике, осим анонимних. У поменутом анонимном писму штити се директор школе, чију смену је прошле недеље затражио Актив директора средњих школа.

У међувремену, објављено је и да се наставница враћа на посао после три месеца одсуства. Она ће поново почети да ради 14. фебруара.

Очекује се поновно изјашњавање Наставничког већа о статусу ученика Н. Ж. (17) и М. М. (18), два виновника инцидента, који су, по тадашњој одлуци већа, наставили да похађају наставу до окончања васпитно-дисциплинског поступка.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


2 коментара на "Професорка којој су измакли столицу се враћа на посао

  1. boki каже:

    Kad institucije nefunkcionisu onda se sve zataska do sledece nezgode.Malo se kroz medije provlace kritike nadlezni cute i tako funcionise sistem u kom najvise stradsju posteni i cestiti gradsni

  2. Ceca каже:

    Koliki strah se uvukao u ljude, prosto neverovatno!
    Svi ćute o propasti obrazovnog sistema u Srbiji, na svim nivoima!
    Omerta!

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама