Projektna nastava – primer skice projekta (prezentacija)

novembar 25, 2019

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Projektna nastava – primer skice projekta (prezentacija)"

 1. Miroslav kaže:

  Poštovane kolege!
  Samo „slep kod očiju“ danas ne primećuje da se konceptualno (ne u fizičkom smislu) naše obrazovanje sve intenzivnije urušava! Ne vidi znake tog urušavanja na svakom koraku u svom radu.
  Vi ste nekada bili otvoreni za dubinska kritička sagledavanja našeg obrazovanja. Danas, kada se ono sve očiglednije urušava – vi ste se zatvorili za takva sagledavanja. Pretvorili ste se u „produženu ruku“ Ministarstva prosvete, verovatno i zbog „imidža“ i nagrada koje ste u međuvremenu podbijali.
  Te vam sada umesto „Zelena učionica“ više priliči naziv: „Ružičasta (ili pink) učionica“, jer sve te divote o kojima se naširoko piše na vašem sajtu – mogu da postoje samo u iluzijama Ministartva prosvete i mnogih naših kolega koji su „slepi kod očiju“ za našu obrazovnu realnost. Na primer: afirmativni tekstovi o projektnoj nastavi. Ne znam kako ona funkcioniše u osnovnoj školi, tek – u srednjim školama ona je očigledno suvišno opterećenje za učenike, koje je teško i uglavljivati u postojeće programe. Zar tu činjenicu ne smete da konstatujete, ili vam je ona van zone percepcije?
  ZAR MISLITE DA SE MISLI DOBRO NAŠEM OBRAZOVANJU TIME ŠTO SE PRED PROBLEMIMA I PRED REALNM STANJEM NOJEVSKI ZAVLAČI GLAVA U PESAK?!
  Naravno, vaš sajt – vaša stvar kako ćete ga uređivati! Tek, u uzaludnoj nameri da vas malo prodrmusam za pokušaj BUĐENJA i realnijeg viđenja našeg obrazovanja – šaljem vam sledeći tekst (sa svog bloga).
  S poštovanjem, Miroslav
  https://nekinovinastavnici.wordpress.com/2019/11/28/fenomen-kasnjenja-na-cas-i-profesor-soda-koji-je-postao-boza/

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama