Протест просветних радника 12. марта

2 марта, 2022

Репрезентативни синдикати просвете најавили су данас протест који ће на Тргу Николе Пашића у Београду бити одржан 12. марта.

Фото Танјуг

Протест носи назив Ни правде – ни пара, а отворени позив да се прикључи запосленима у образовању и чује њихове проблеме синдикати су упутили и министру просвете Бранку Ружићу.

Узимајући у обзир ваша облашћења, која као министар и први потпредседник Владе имате, позивамо вас да присуствујете и упознате се са проблемима просветних радника у вези са социјалним положајем запослених, стоји у позиву.

– Наши захтеви су да запослени у образовању до краја године добију повећање плата за 15 одсто, да нам се исплати солидарна помоћ, да се регулише регрес и топли оброк. Просветни радници последње две и по године трпе терет пандемије, додатно су били оптерећени, а за то нису били награђени. Инфлација у јануару је износила 8,7 одсто, што значи да ми повећање плата од седам одсто нисмо ни осетили. Просечна плата у образовању је испод републичког просека – набраја Илић неке од разлога који су просветаре мотивисали да изађу на улицу, а преноси Данас.

Илић каже да не очекују од Бранка Ружића и актуелне Владе да им испуни захтеве, јер су до сада били глуви на све апеле просветних радника, већ да желе да упознају јавност са каквим се проблемима суочавају.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Протест просветних радника 12. марта"

  1. Sladjana каже:

    Ruzica prosveta ineresuje kao “lanjski sneg”!

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама