Protest sindikata prosvete u petak, uvod u seriju štrajkova

27 avgusta, 2018

Sva četiri reprezentativna sindikata prosvetnih radnika protestovaće u u petak, 31. avgusta tražeći od Vlade Srbije da prosvetni radnici sa sedmim stepenom obrazovanja budu prebačeni u devetu platnu grupu, izjavila je predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasna Janković.
Ona je kazala da će štrajk početi u petak u 12 sati ispred Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, da će zatim prošetati do Vlade Srbije i da će zatim otići do Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu.
Janković je kazala da je taj štrajk uvod u seriju štrajkova u septembru, te da će prosvetari štrajkovati skraćenjem časova na 30 minuta prvog dana škole, 3. septembra, zatim 11, 19. i 27. septembra.
Upitana koliko bi škola moglo da se priključi štrajku, Janković je rekla da samo Unija ima svoje članove u 736 škola, te da se očekuje da broj bude veći.
Predstavnici sva četiri sindikata nezadovoljni su time što su prema sistemu platnih razreda smešteni u osmu platnu grupu, dok su ostala zanimanja sa istim stepenom obrazovanja smeštena makar u devetu radnu grupu.
Izvor: N1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Protest sindikata prosvete u petak, uvod u seriju štrajkova"

  1. Božović Vladan kaže:

    Kada bi se merilo ko je više upropastio prosvetu, ministarstvo prosvete ili sindikati, bila bi mrtva trka.
    Umesto jednog normalnog polučasovnog štrajka do ispunjenja zahteva, sprovodi se farsa sa čak 4 štrajka upozorenja, jes, mnogo će vlasti da se nasekiraju. Kad je Matijević vodio Uniju, to je ličilo na nešto, otkad je Jankovićeva vodi, Unija se feminizirala, i izgubila svaku oštricu. Prvu stvar koju je uradila kada je došla na čelo Unije, ukinula je komentare, da ne sluša pridike svojih članova.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama