Протест синдиката просвете у петак, увод у серију штрајкова

27 августа, 2018

Сва четири репрезентативна синдиката просветних радника протестоваће у у петак, 31. августа тражећи од Владе Србије да просветни радници са седмим степеном образовања буду пребачени у девету платну групу, изјавила је председница Уније синдиката просветних радника Србије Јасна Јанковић.
Она је казала да ће штрајк почети у петак у 12 сати испред Министарства просвете, науке и технолошког развоја, да ће затим прошетати до Владе Србије и да ће затим отићи до Министарства за државну управу и локалну самоуправу.
Јанковић је казала да је тај штрајк увод у серију штрајкова у септембру, те да ће просветари штрајковати скраћењем часова на 30 минута првог дана школе, 3. септембра, затим 11, 19. и 27. септембра.
Упитана колико би школа могло да се прикључи штрајку, Јанковић је рекла да само Унија има своје чланове у 736 школа, те да се очекује да број буде већи.
Представници сва четири синдиката незадовољни су тиме што су према систему платних разреда смештени у осму платну групу, док су остала занимања са истим степеном образовања смештена макар у девету радну групу.
Извор: Н1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Протест синдиката просвете у петак, увод у серију штрајкова"

  1. Božović Vladan каже:

    Kada bi se merilo ko je više upropastio prosvetu, ministarstvo prosvete ili sindikati, bila bi mrtva trka.
    Umesto jednog normalnog polučasovnog štrajka do ispunjenja zahteva, sprovodi se farsa sa čak 4 štrajka upozorenja, jes, mnogo će vlasti da se nasekiraju. Kad je Matijević vodio Uniju, to je ličilo na nešto, otkad je Jankovićeva vodi, Unija se feminizirala, i izgubila svaku oštricu. Prvu stvar koju je uradila kada je došla na čelo Unije, ukinula je komentare, da ne sluša pridike svojih članova.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама