Прве радне свеске за јачање самопоуздања и емотивни развој (за узраст 5+)

Хајде да замислимо неки мишић на нашем телу. Ако сваког дана вежбамо и истежемо га, он постаје све јачи. Самопоуздање је као мишић. Што више „вежбамо“ и радимо на његовом јачању, то више расте ниво наше унутрашње снаге.

Позната је чињеница да већина тинејџера пролази кроз кризу прихватања себе, при чему се осећају несигурно и доживљавају трауматично неке ствари које им се дешавају. Губитак или непостојање самопоуздања може се одржи и у одраслом добу. Зато је јако битно да родитељи још док су им деца мала пажљиво прате како се дете понаша у групи, како доживљава себе, како се бори са страховима и уопште како се носи са непријатним животним ситуацијама.

Ако омогућимо деци да препознају моћ сопствених мисли, помоћи ћемо им да стекну здраво самопоуздање, да на том темељу изграде чврста пријатељства и пре свега, упознају себе.

Пратећи испробане технике, деца ће из књига „Ојачај своје самопоуздање“ и „Упознај своја осећања“ научити шта је емпатија, како да препознају своју унутрашњу снагу и  слушају потребе људи из окружења.

Ако вам се допадају оба издања, можете их купити и у комплету, по сниженој цени од 890 динара за обе.

Ове радне свеске садрже креативне задатке које обрађују теме као што су: Бити добар пријатељ, Бити у туђој кожи, Проживети емоцију, Свако расположење носи поруку, Твоје добре стране, Охрабри себе, Одврати мисли, Шампиони промене, и друге теме које помажу детету да изгради своје самопоуздање, упозна себе и лакше пролази кроз ситуације у којима ће се неминовно једном наћи.

Послушајте стручно мишљење психолога и дечјег психотерапеута Николине Милосављевић о овим радним свескама.