Расписан 33. литерарни конкурс „Дани дечје поезије и прозе“ Драгинац

Овог октобра одржаће се већ традиционална, 33. манифестација „Дани дечје поезије и прозе“ у Драгинцу, малој варошици у Западној Србији. Драгинац је место страдања цивила у Другом светском рату и ови литерарни сусрети основаца настали су као својеврстан меморијал, а сама манифестација спада у ред наших најзначајнијих у области дечјег стваралаштва основаца.
Основна школа „14.октобар“  и град Лозница расписали су наградни литерарни конкурс. Право учешћа имају ученици основних школа из Србије, Црне Горе и Републике Српске. Рок за достављање песама или прича, откуцаних у три примерка на српском језику је 6. октобар.
Како се наводи у конкурсу, траже се необјављени радови, потписани пуним именом и презименом, тачним називом и адресом школе коју ученик похађа.
Стручни жири ће доделити прве три награде за поезију и прве три награде за прозу. Такође, похвалиће по десет аутора песама, прича и најуспешнијих школа на конкурсу.
Сви награђени ученици добиће књиге и дипломе, а у октобру ће са својим наставницима српског језика, односно учитељима бити гости и учесници књижевне манифестације „Дани дечје поезије и прозе“, која ће се ове године одржати у суботу 13.октобра под покровитељством града Лознице.
Радове слати на адресу:
ОШ»14.октобар» 15311 Драгинац
Са назнаком «ДАНИ ДЕЧЈЕ ПОЕЗИЈЕ И ПРОЗЕ»
Контакт телефони: 015/854-042, и 015/854-112 и имејл адреса os.14.oktobar@gmail.com