Raspisan 33. literarni konkurs „Dani dečje poezije i proze“ Draginac

Ovog oktobra održaće se već tradicionalna, 33. manifestacija „Dani dečje poezije i proze“ u Dragincu, maloj varošici u Zapadnoj Srbiji. Draginac je mesto stradanja civila u Drugom svetskom ratu i ovi literarni susreti osnovaca nastali su kao svojevrstan memorijal, a sama manifestacija spada u red naših najznačajnijih u oblasti dečjeg stvaralaštva osnovaca.
Osnovna škola „14.oktobar“  i grad Loznica raspisali su nagradni literarni konkurs. Pravo učešća imaju učenici osnovnih škola iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske. Rok za dostavljanje pesama ili priča, otkucanih u tri primerka na srpskom jeziku je 6. oktobar.
Kako se navodi u konkursu, traže se neobjavljeni radovi, potpisani punim imenom i prezimenom, tačnim nazivom i adresom škole koju učenik pohađa.
Stručni žiri će dodeliti prve tri nagrade za poeziju i prve tri nagrade za prozu. Takođe, pohvaliće po deset autora pesama, priča i najuspešnijih škola na konkursu.
Svi nagrađeni učenici dobiće knjige i diplome, a u oktobru će sa svojim nastavnicima srpskog jezika, odnosno učiteljima biti gosti i učesnici književne manifestacije „Dani dečje poezije i proze“, koja će se ove godine održati u subotu 13.oktobra pod pokroviteljstvom grada Loznice.
Radove slati na adresu:
OŠ»14.oktobar» 15311 Draginac
Sa naznakom «DANI DEČJE POEZIJE I PROZE»
Kontakt telefoni: 015/854-042, i 015/854-112 i imejl adresa os.14.oktobar@gmail.com