Расписан конкурс за сталан посао 5.000 просветара: Ево ко испуњава услове у првом кругу

1 фебруара, 2020

Школе су у обавези да формирају комисије које ће пратити цео процес избора кандидата

Владина комисија одобрила је први циклус запошљавања у просвети за око 5.000 људи. Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић рекао је за Телеграф.рс да је Владина комисија одлуку да се распише конкурс за запошљавање у просвети на неодређено време усвојила данас.

– Као што је и планирано, у првој фази одобрено је места за око 5.000 људи, који у просвети раде на одређено време са пуном нормом од 2014. и 2015. године, а и раније. Нови круг запошљавања очекујемо већ почетком фебруара и тада ће бити расписани конкурси за оне који раде у просвети од 2016. и 2017. године – рекао је Шарчевић.

Он је додао да цео процес прате синдикати, представници актива директора и школске управе. Школе су у обавези да формирају комисије које ће пратити цео процес избора кандидата.

– Добијањем посла за стално, млади ће добити сигурност, а самим тим и шансу за заснивање породице. Свакако, ова мера Министарства и Владе ће допринети повећању наталитета – рекао је Шарчевић.

Извор: Телеграф

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


3 коментара на "Расписан конкурс за сталан посао 5.000 просветара: Ево ко испуњава услове у првом кругу

  1. Miladin каже:

    Koleginica je pocela da radi 2015 na odredjeno vreme umesto koleginice koja je otisla u invalidsku penziju i radi i do danas.Za konkurs koji ji raspisan za prijem onih koji rade sa punom normom od 2014-15 direktor i predsdnik sindikata su rekli da ona nemoze da konkurise jer se pretpostavlj da sledece skolske godine nece biti upisano dovoljno prvaka za 3 odeljenja pa ce biti visak i da zato nemoze konkurisati.Kakav je to dil.Jasno je u konkursu da se primaju oni koji su radili od 2014 -15 puno radno vreme a nena predpostavki dali ce biti ili nece dovoljno dece.Molim za komentar

  2. Vesna каже:

    Od prosvetnih radnika se ocekuje da povecaju natalitet?Sta je sa ostalim zanimanjima?Odlazi omladina raznih struka.Oni i njihova deca nam ne trebaju?

  3. Anita каже:

    Sta je sa nastavnicima koji godinama rade na odredjeno a nemaju punu normu ili rade u vise skola da bi imali normu? Kada ce se raspisivati konkurs za njih?

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама