Raspisan konkurs za stalan posao 5.000 prosvetara: Evo ko ispunjava uslove u prvom krugu

1 februara, 2020

Škole su u obavezi da formiraju komisije koje će pratiti ceo proces izbora kandidata

Vladina komisija odobrila je prvi ciklus zapošljavanja u prosveti za oko 5.000 ljudi. Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević rekao je za Telegraf.rs da je Vladina komisija odluku da se raspiše konkurs za zapošljavanje u prosveti na neodređeno vreme usvojila danas.

– Kao što je i planirano, u prvoj fazi odobreno je mesta za oko 5.000 ljudi, koji u prosveti rade na određeno vreme sa punom normom od 2014. i 2015. godine, a i ranije. Novi krug zapošljavanja očekujemo već početkom februara i tada će biti raspisani konkursi za one koji rade u prosveti od 2016. i 2017. godine – rekao je Šarčević.

On je dodao da ceo proces prate sindikati, predstavnici aktiva direktora i školske uprave. Škole su u obavezi da formiraju komisije koje će pratiti ceo proces izbora kandidata.

– Dobijanjem posla za stalno, mladi će dobiti sigurnost, a samim tim i šansu za zasnivanje porodice. Svakako, ova mera Ministarstva i Vlade će doprineti povećanju nataliteta – rekao je Šarčević.

Izvor: Telegraf

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


3 komentara na "Raspisan konkurs za stalan posao 5.000 prosvetara: Evo ko ispunjava uslove u prvom krugu

  1. Miladin kaže:

    Koleginica je pocela da radi 2015 na odredjeno vreme umesto koleginice koja je otisla u invalidsku penziju i radi i do danas.Za konkurs koji ji raspisan za prijem onih koji rade sa punom normom od 2014-15 direktor i predsdnik sindikata su rekli da ona nemoze da konkurise jer se pretpostavlj da sledece skolske godine nece biti upisano dovoljno prvaka za 3 odeljenja pa ce biti visak i da zato nemoze konkurisati.Kakav je to dil.Jasno je u konkursu da se primaju oni koji su radili od 2014 -15 puno radno vreme a nena predpostavki dali ce biti ili nece dovoljno dece.Molim za komentar

  2. Vesna kaže:

    Od prosvetnih radnika se ocekuje da povecaju natalitet?Sta je sa ostalim zanimanjima?Odlazi omladina raznih struka.Oni i njihova deca nam ne trebaju?

  3. Anita kaže:

    Sta je sa nastavnicima koji godinama rade na odredjeno a nemaju punu normu ili rade u vise skola da bi imali normu? Kada ce se raspisivati konkurs za njih?

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama