Распуст од 9. новембра?

5 новембра, 2020

Због алармантне ситуације у вези с бројем новозаражених коронавирусом, Кризни штаб Владе Србије за борбу против короне одржаће седницу у петак у 12 часова.


Србија је у среду оборила црни рекорд јер је регистровано чак 2.412 новозаражених, од тога само у Београду више од 1.000.

Премијерка Ана Брнабић рекла је јуче да затварања школа неће бити, а министар просвете Бранко Ружић казао је да ће се на Кризном штабу разматрати и предлог да се деци продужи јесењи зимски распуст који ове године траје до 11. до 15. новембра.

Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон каже да се озбиљно размишља да се продужи јесењи распуст за основце, због погоршања епидемиолошке ситуације у Србији.

Кон је нагласио да је систем направљен тако да школе не морају да се искључују, али да има смисла дати дужи „предах“, када је већ планиран јесењи распуст.

У овом тренутку није познато да ли ће бити увођења нових мера за сузбијање ширења коронавируса.

Члан Кризног штаба Бранислав Тиодровић рекао је да је, када број новозаражених пређе 2.000, што се у Србији догодило, једина ефикасна мера затварање свих угоститељских објеката после 21 час и ограничење окупљања на највише петоро људи.

– За сада нема оправдања да применимо полицијски час, ванредно стање, тиме бисмо само довели до тензија и неодговарајућег одговора од стране оне мањине која се понаша веома неодговорно и себично. Сутра имамо Кризни штаб, биће процена епидемиолошке ситуације и мера, мислим да овог тренутка нећемо моћи да идемо, нити је то оправдано да иде, затварање попут Велике Британије, Француске, Италије… – рекао је епидемиолог, који је истакао да ће се на седници Кризног штаба говорити и о продужењу јесењег распуста, тако да он почне већ од понедељка, 9. новембра, уместо од 11.

Извор: Мондо

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


6 коментара на "Распуст од 9. новембра?

 1. Алекса каже:

  Толико је алармантна ситуација да ће се седница одржати тек у петак! Ма, браво!

 2. Marica каже:

  Deca nisu ugrozena, cemu raspusti i casovi od 30 min sa maskama?
  Pravljenje idiota od dece i nas roditelja
  Sramota!

  1. Aleksa каже:

   Pa i nije raspust već državni praznik. A Vi biste hteli da deca ne nose maske? Žao mi je, ali moraju. U školi rade odrasli koji su ugroženi isto koliko i bake i deke.

 3. Danijela каже:

  Da li naš novi ministar zna da ova mala država ima čak 4 različita školska kalendara i da se taj raspust koji on spominje se nalazi samo u jednom, a ostala tri to nemaju predviđeno?

 4. Natasa каже:

  Sta ce biti sa skolama u Vojvodini koje nemaju jesenji raspust, a ni isti kalendar kao Srbija?

 5. Danijela каже:

  A sta je sa srednjoskolcima?Ne razumem.Njih treba pustiti da se zarazavaju.Zar nije bolje prekinuti u ponedeljak skolu za sve i dati deci vanredni raspust od sedam dana?

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама