Мама је одложила телефон да би гледала своју децу како се играју. И ево шта је видела

Бранди Вуд, мама из Калифорније, одлучила је да спроведе мали експеримент гледајући своје двогодишње близанце како се играју.

Резултат експеримента поставила је на Фејсбук, тако да је сада доступан хиљадама родитеља путем интернета.

„Данас, док сам посматрала како се моји момци играју, урадила сам експеримент. Мирно сам седела у углу собе и бројала колико пута су ме погледали из различитих разлога: проверавајући да ли сам видела њихове кул трикове, тражећи одобрење или негодовање због онога што су урадили, или просто пратећи моју реакцију. Нисам могла а да се не запитам, шта би било да сам у том тренутку била на некој друштвеној мрежи, путем телефона или неког другог уређаја, какву поруку бих тиме послала мојој деци?

28 пута би се моји анђели запитали да ли је интернет важнији од њих. 28 пута моји момци не би добили пажњу. 28 пута моје љубави би се запитале да ли су емотивно сами. 28 пута моја деца би се уверила да је једино важно бити онлајн.

У свету у коме нас друштво прихвата на основу онога што виде на друштвеним мрежама, а не на основу онога што заиста јесмо, у свету у коме је важно колико нас људи прати или колико лајкова имамо, у свету у коме је квалитетно време са вољенима замењено изолацијом и смс порукама из суседне собе, молим вас, будите другачији.

Молим вас да спустите своје телефоне и остале уређаје и проведете неко време са својом породицом и вољенима. Следећа генерација деце рачуна на нас да их научимо како да одрасту. Не проводите превише времена на друштвеним мрежама, никад се не зна ко вас гледа и какву поруку шаљете својим поступцима.

Ово, наравно, не значи да треба 24 сата, седам дана у недељи само да посматрате своју децу. Али ако сте читав дан провели на послу, а код куће вас чекају додатне обавезе, онда тих сат времена које можда уграбите да се одморите, посветите њима, макар само тако што ћете их пажљиво посматрати…

Извор: huffingtonpost.com/Ringeraja.rs,