Mama je odložila telefon da bi gledala svoju decu kako se igraju. I evo šta je videla

21 novembra, 2016

Brandi Vud, mama iz Kalifornije, odlučila je da sprovede mali eksperiment gledajući svoje dvogodišnje blizance kako se igraju.

Rezultat eksperimenta postavila je na Fejsbuk, tako da je sada dostupan hiljadama roditelja putem interneta.

“Danas, dok sam posmatrala kako se moji momci igraju, uradila sam eksperiment. Mirno sam sedela u uglu sobe i brojala koliko puta su me pogledali iz različitih razloga: proveravajući da li sam videla njihove kul trikove, tražeći odobrenje ili negodovanje zbog onoga što su uradili, ili prosto prateći moju reakciju. Nisam mogla a da se ne zapitam, šta bi bilo da sam u tom trenutku bila na nekoj društvenoj mreži, putem telefona ili nekog drugog uređaja, kakvu poruku bih time poslala mojoj deci?

28 puta bi se moji anđeli zapitali da li je internet važniji od njih. 28 puta moji momci ne bi dobili pažnju. 28 puta moje ljubavi bi se zapitale da li su emotivno sami. 28 puta moja deca bi se uverila da je jedino važno biti onlajn.

U svetu u kome nas društvo prihvata na osnovu onoga što vide na društvenim mrežama, a ne na osnovu onoga što zaista jesmo, u svetu u kome je važno koliko nas ljudi prati ili koliko lajkova imamo, u svetu u kome je kvalitetno vreme sa voljenima zamenjeno izolacijom i sms porukama iz susedne sobe, molim vas, budite drugačiji.

Molim vas da spustite svoje telefone i ostale uređaje i provedete neko vreme sa svojom porodicom i voljenima. Sledeća generacija dece računa na nas da ih naučimo kako da odrastu. Ne provodite previše vremena na društvenim mrežama, nikad se ne zna ko vas gleda i kakvu poruku šaljete svojim postupcima.

Ovo, naravno, ne znači da treba 24 sata, sedam dana u nedelji samo da posmatrate svoju decu. Ali ako ste čitav dan proveli na poslu, a kod kuće vas čekaju dodatne obaveze, onda tih sat vremena koje možda ugrabite da se odmorite, posvetite njima, makar samo tako što ćete ih pažljivo posmatrati…

Izvor: huffingtonpost.com/Ringeraja.rs,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama