Рок за пријаву за Летњи читалачки маратон је продужен: Пријави се до 01. јула и освој вредне награде!

13 јуна, 2022

Опште је познато колико је читање корисно. Уз књигу деца проширују речник, унапређују комуникацијске способности, побољшавају памћење и концентрацију, подстичу и развијају машту и критичко мишљење.

Како би подигла свест о значају читања, пре свега код ученика, Издавачка кућа Klett покренула је друштвено-одговорну акцију Читалачки маратон, која је са одушевљењем прихваћена у основним школама широм Србије. Циљ ове акције, осим афирмације и неговања читања, јесте и подршка домаћим ауторима који желе да пишу за младе.

Осим Читалачког маратона, који је ове године расписан шести пут заредом, Издавачка кућа Klett за све љубитеље књига узраста од 11 до 14 година поново организује и наградни конкурс Летњи читалачки маратон, са идејом да подстакне и афирмише читање, али и паметну и безбедну употребу дигиталних технологија.

Сви који желе да учествују у овогодишњем конкурсу најпре треба да попуне пријавни образац који се налази на веб-сајту www.klett.rs и одаберу један роман из едиције Читалачки маратон, који желе да прочитају током летњег распуста, а који ће добити бесплатно на кућну адресу.

Када прочитају одабрани роман, потребно је да сниме кратак видео-материјал о томе због чега им се свидела књига или која их је ситуација или лик у роману посебно инспирисао.

Свој дигитални рад треба да пошаљу на мејл letnjicitalackimaraton@klett.rs и поставе на свој Инстаграм профил, уколико га имају.

Најбољих десет радова биће објављено на друштвеним мрежама Издавачке куће Klett, где ће сви моћи да гласају за своје фаворите.

Победници, које очекују вредне награде, биће проглашени 09. септембра.

Више информација о конкурсу Летњи читалачки маратон можете пронаћи на www.klett.rs.

До када можеш да се пријавиш?

За роман који желе да прочитају, ученици могу да се пријаве најкасније до 01.јула 2022. године, а свој видео садржај да пошаљу најкасније до 15. августа 2022.

Како изгледа гласање?

Десет најбољих радова биће постављено на наше друштвене мреже Издавачке куће Klett 01. септембра, а пратиоци имају рок да гласају за свог фаворита до 08.септембра. Три најбоља видео садржаја са највећим бројем гласова биће проглашена 09. септембра 2022. године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Рок за пријаву за Летњи читалачки маратон је продужен: Пријави се до 01. јула и освој вредне награде!"

  1. Nađa Aleksić каже:

    Ja sam Nađa Aleksić i imam 12,5 godina. Želim da pročitam knjugu “Noću čujem zvezde” – Paola Pereti.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама