Ружић: Нема разлога за одлагање почетка другог полугодишта, деца показала висок степен дисциплине до сада

17 јануара, 2022

Министар просвете Бранко Ружић изјавио је данас на РТС да нема разлога за одлагање почетка другог полугодишта у централној Србији.

Он је поновио да у Војводини настава за основце почиње данас и то по првом моделу, непосредно, док ће средњошколци прећи на комбиновани модел наставе, подељени у групе.

„У среду ће се знати тачан модел наставе за друго полугодиште. Епидемијска ситуација се проверава и о моделу наставе Тим за школе одлучује на недељном нивоу”, казао је Ружић, преноси Танјуг.

Како тврди министар, разлога за одлагање почетка другог полугодишта нема, јер је до 11. јануара, удео деце школског узраста у укупном броју заражених био три одсто.

„Уколико би дошло до спајања грипа и коронавируса и сличних компликација, модел наставе би се томе прилагођавао, али сигурно неће бити одлагања”, рекао је Ружић.

На састанку Тима за школе, као и у допису који је прошле недеље послат школама у Војводини, истакнуто је и да се мора водити рачуна о строгом поштовању мера. Министар је додао да су деца досад показала висок степен дисциплине и одговорности.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама