Šarčević: Ako treba lično ću podneti tužbu zbog incidenta u Trgovačkoj školi

12 oktobra, 2017

Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je danas da se ovo ministarstvo intezivno bavi problemom nasilja u školama, da je oformljeno 36 novih timova za borbu protiv nasilja, kao i da je u planu redizajniranje sistema na polju zakonodavstva i svih drugih oblasti koje nisu dovoljno uređene.

Nastavnici Trgovačke škole obustavili su nastavu juče u znak protesta

Šarčević je rekao da je imao sastanak sa ministrom Brankom Ružićem i sindikatima, da je juče postavljen novi načelnik Školske uprave Beograda i da će to telo biti redefinisano.

– Mi smo podržali kolektiv, bili smo tamo i ako niko ne podigne tužbu, ja ću lično – rekao je Šarčević povodom incidenta u Trgovačkoj školi.
Pročitajte i Nov prosvetni zakon u skupštinskoj proceduri
ĐAK MUČKI NAPAO NASTAVNICU u Trgovačkoj školi, kolege protestuju na ulici, NEMA NASTAVE
Učenik te škole pokušao je krajem septembra da udari jednu profesorku, u čemu ga je sprečilo obezbeđenje, a zatim je napao drugu profesorku jezika jer, kako navode kolege napadnutih profesorki, nije položio popravni ispit.
– Tog učenika je dotični bivši načelnik Beogradske uprave upisao, pa mu je poništavan popravni, i tako dalje. Dakle, siledžijstvo svake vrste – rekao je Šarčević i dodao da će narednih dana imati sastanak sa načelnicima svih školskih uprava gde će tema biti primena novog Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja koji, između ostalog, predviđa više nivoa praćenja rada inspekcija.

Milivojević: Ministarstvo treba da podrži, a ne da „stalno zastrašuje profesore i nastavnike“

Kako je rekao, “ono što mogu brzo da preduzmem ja radim”.
– Poslati su timovi svuda i inspekcije i mi imamo kapaciteta to da radimo, imamo jako dobre uprave u, na primer, Kolubarskom i Mačvanskom okrugu, ali ima i okruga gde stvari ne valjaju – rekao je Šarčević.
Izvor: blic.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama