Šarčević: Insistiramo na kvalitetu rada i rukovođenja

Ministar prosvete Mladen Šarčević ocenio je danas da mreža škola u Srbiji ne odgovara sadašnjim potrebama i najavio da će se pri izradi nove mreže voditi računa o ljudskim i materijalnim resursima

Ministar prosvete Mladen Šarčević ocenio je danas da mreža škola u Srbiji ne odgovara sadašnjim potrebama i najavio da će se pri izradi nove mreže voditi računa o ljudskim i materijalnim resursima kako bi se obezbedila celodnevna nastava gde je to moguće a neiskorišćeni objekti iskoristili za đački turizam.
On je tokom obilaska radova na obnovi srednje škole „Branislav Nušić“ u Sokobanji, vrednim 78 miliona dinara, najavo da će opštine uskoro biti kontaktirane u vezi sa novom mrežom škola, saopštilo je Ministarstvo prosvete.
„Osim rekonstrukcije starih objekata, kako bi deca imala dobre uslove za učenje i sport, intenzivno radimo i na digitalizaciji sistema obrazovanja. Insistiramo na kvalitetu rada i rukovođenja, a kako bismo prosvetu vratili na mesto koje joj pripada ukazao sam predstavnicima lokalne samouprave na važnost osnivanja opštinskog saveta roditelja i važnost jačanja uloge aktiva direktora“, kazao je Šarčević.
Izvor: Bata