Šarčević pohvalio prvu fazu osnovne škole ocenivši je kao "najbolji deo obrazovanja"

6 decembra, 2016

Šarčević: Dugoročno rešiti status zaposlenih u obrazovanju
sarcevic
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je danas da je za podizanje nivoa kvaliteta obrazovanja u Srbiji neophodno dugoročno rešiti status zaposlenih u obrazovanju kroz ravnopravno učešće u budžetu Srbije, kao i promena drugih stvari koje će biti korisne u tom procesu.
– Srbija je jedna od slabijih, srednje razvijenih zemalja, koja pokušava da pronađe svoj evropski put. Imamo velike ambicije da podignemo nivo kvaliteta obrazovanja u našoj zemlji i da ujedno nađemo dobar sindikalni dijalog sa predstavnicima države i Ministarstva prosvete – rekao je Šarčević u Beogradu na otvaranju Evropske regionalne konferencije sindikata obrazovanja.

Pročitajte i Vujović: Zabrana zapošljavanja u javnom sektoru do marta sledeće godine

On je kazao da poznaje sve aspekte sistema obrazovanja, jer 37 godina radi u obrazovanju, navodeći da će mu to omogućiti da sa kolegama iz prosvete i Vlade Srbije pronađe “pravi put” za izgradnju stabilnog sistema sa elementima kvalitetnog obrazovanja.
– Naš predškolski sistem obrazovanja treba da značajno poveća obuhvat dece za rano školovanje, jer su deca samo u urbanim centrima obuhvaćena u dovoljnom procentu. Bavimo se izradom novog kurikuluma za uzrast od tri do pet i po godina – rekao je ministar.
Šarčević je pohvalio prvu fazu osnovne škole ocenivši je kao “najbolji deo obrazovanja”, ali je ocenio da obrazovanje treba “popraviti” u starijim razredima osnovnih škola, kao i celokupno srednjoškolsko obrazovanje.

Pročitajte i Đacima rasterećenje, nastavnicima obuke

– Imamo talentovane đake, sjajne nastavnike – rekao je ministar i dodao da treba raditi na povećanju motivacije nastavnika, kao i na njihovoj boljoj obuci.
Evropska regionalna konferencija sindikata obrazovanja otvorena je danas u Centru “Sava”, a okupila je više od 300 delegata i posmatrača iz oko 130 sindikata obrazovanja iz 48 evropskih zemalja.

Pročitajte i Kažnjen i kada ranije i kada kasnije ode u penziju

Tema konferencije je jačanje sindikata obrazovanja za promociju kvalitetnog obrazovanja.
Izvor. Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama