Шарчевић похвалио прву фазу основне школе оценивши је као "најбољи део образовања"

6 децембра, 2016

Шарчевић: Дугорочно решити статус запослених у образовању
sarcevic
Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић изјавио је данас да је за подизање нивоа квалитета образовања у Србији неопходно дугорочно решити статус запослених у образовању кроз равноправно учешће у буџету Србије, као и промена других ствари које ће бити корисне у том процесу.
– Србија је једна од слабијих, средње развијених земаља, која покушава да пронађе свој европски пут. Имамо велике амбиције да подигнемо ниво квалитета образовања у нашој земљи и да уједно нађемо добар синдикални дијалог са представницима државе и Министарства просвете – рекао је Шарчевић у Београду на отварању Европске регионалне конференције синдиката образовања.

Прочитајте и Vujović: Zabrana zapošljavanja u javnom sektoru do marta sledeće godine

Он је казао да познаје све аспекте система образовања, јер 37 година ради у образовању, наводећи да ће му то омогућити да са колегама из просвете и Владе Србије пронађе “прави пут” за изградњу стабилног система са елементима квалитетног образовања.
– Наш предшколски систем образовања треба да значајно повећа обухват деце за рано школовање, јер су деца само у урбаним центрима обухваћена у довољном проценту. Бавимо се израдом новог курикулума за узраст од три до пет и по година – рекао је министар.
Шарчевић је похвалио прву фазу основне школе оценивши је као “најбољи део образовања”, али је оценио да образовање треба “поправити” у старијим разредима основних школа, као и целокупно средњошколско образовање.

Прочитајте и Đacima rasterećenje, nastavnicima obuke

– Имамо талентоване ђаке, сјајне наставнике – рекао је министар и додао да треба радити на повећању мотивације наставника, као и на њиховој бољој обуци.
Европска регионална конференција синдиката образовања отворена је данас у Центру “Сава”, а окупила је више од 300 делегата и посматрача из око 130 синдиката образовања из 48 европских земаља.

Прочитајте и Kažnjen i kada ranije i kada kasnije ode u penziju

Тема конференције је јачање синдиката образовања за промоцију квалитетног образовања.
Извор. Бета

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама