Šarčević: Nastavnici koji bolje rade biće nagrađeni

oktobar 20, 2016

Šarčević: Nastavnici koji bolje rade biće nagrađeni. O ovoj temi slušajte od 16. min.
 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


7 komentara na "Šarčević: Nastavnici koji bolje rade biće nagrađeni

 1. Ljubinka Nedić kaže:

  Stvarno sam pokušala, ali voditeljka toliko iritira da ne mogu 😉

 2. dada kaže:

  A ko ce vrednovati bolje nastavnike, direktor? direktor ce vrednovati ‘clana” ili ce direktorov “clan” biti imenovan da vrednuje druge nastavnike. evo primera. Kod nas usavrsavanje u ustanovi boduju tri clana, dva se nikada nisu usavrsavali a jedan misli da se najvise usavrsavao. Stvari ovako stoje: pounjavaju se liste na kojima svako ko je dobar sa clanom potpisuje da je prisustvovao uglednom ili oglednom casu, promociji, prikazu, prezentaciji i sl. To se radi s ruke na ruku ispod stola, tako da u nasoj skoli nije bilo uglednih i oglednih casova casova ali na tom papiru ih je bilo, ama svako po dva tri i vise. Ugledni i ogledni casovi se odrzavaju za vreme nastave pa se casovi ne napustaju, ali nema veze, bili su svi, svaki nastavnik imao posetu od po 10-15 nastavnika. I tako, to se nakupi pa svi imaju po tih 40tak bodova. E sad, ako je neko radio nesto, pa ce se pribliziti ovom clanu koji misli da se najvise usavrsavao, e onda SE OTVARA PRAVILNIK. nastavniku se ne veruje, jer na tom CD ko zna sta je a CD ne moze da se otvara. ako je video u pitanju, eh…ne moze. i tako, njemu se oduzimaju bodovi jer nema adekvatan dokaz. Onda se na oglasnoj tabli mole nastavnici koji su predali izvestaj da ne predaju ono za sta po pravilniku nemaju dokaz. Pravi dokaz izmisljeni spisak prisutnih na izmiisljenom casu jer tu se bre potpisalo vise ljudi. A direktor za dan skole deli uverenja i pohvaljuje savesnu komisiju koja je ispravno iybodovala sa savrsenim clanom kao predsednikom komisije, a on evo i ove godine ima najvise bodova. (ruku na srce, ima dosta zaista) I tako, ja nisam ove godine predala izvestaj, jer sam radila na pripremi dana skole, na rasporedu, na stampanju materijala, na izlozbama, na tv emisijama, pa nisam stigla. A iz principa necua imam najvise, da vidim kako ce da me kazne, kao one sto nikad nista nisu radili ili kao one koji su izmislili da su radili. Jer ako se zalim skolskom odboru, i tamo sede najmanje dva od ova dva pomenuta clana, majka, supruga ili kum, ili jedan mulac, a svi oni se tamo na sastanku smeju zalbi. ako ides dalje, u SU , tamo ti s ne iznosi interna situacija a i clanovi i dir vec piju i jedu sa nacelnikom, malo radi preventive malo to se zna. I tako. IZVINITE, MOZDA SAM NAPRAVILA GRESKE U KUCANJU, MOZDA SAM MOGLA KRATKO RECI, BICE NAGRADJENI SAMO NERADNICI. AKO MINISTAR USPE DA IM UDJE U TRAG KAO STO PRICA SVAKA MU CAST, JER ON SUPER PRICA ALI NISTA NISAM VIDELA NA DELU. (zaobravih da kazem da jedan od ovih clanova i presednik sindikata)

  1. Jasna kaže:

   Bravo za komentar, @dada! Takvi “radnici” su, na zalost, uvek, itekako prisutni u svim sferama skolskog zivota. (!) Kao neko ko “vedri i oblaci”. A, osim sto se ulizuju direktoru i tapsu ga po ramenu, (ako bodrenje direktora u zamenu za odgovarajucu uslugu mozemo nazvati znacajnim) nista od znacaja, za normalno funcionisanje jedne skolske ustanove, nikad uradili nisu. Jasno je kojim putem moze ici “vrednovanje” od strane istih, tj. istog. A direktori se i dalje ponasaju (cast izuzecima) kao da imaju bogom danu firmu namenjenu za kraduckanje.

  2. Marija kaže:

   Opisali ste kako je zaista u mnogim skolama.Tako je i u mojoj skoli!Pojedinci drze ugledne casove kojima neki “njihovi”prisustvuju ili se uopste ne prisustvuje!I oni su direktorovi “ljudi”.Sta reci!!!
   Svaka rec vam je na mestu!!!

 3. Paja kaže:

  Koska za nastavnike da se podele i posvađaju jer treba njima vladati.
  Providno.

 4. Lera kaže:

  Šta da kažem!?Koje ministarstvo?Koji ministar?Obratila sam se pismom, zahtevom , tvala ministarstvo da bi pitala , koja je mogućnost da dobijem sredstva za avionsku kartu od 29000. za učešće na finalu konkursa u Letoniji.Iz ministarstva mi kažu:”Mi nemamo n0vca ni za nas”Koji su to oni, koji smo to mi?Tako, drage moje kolege, ništa me ne greje.Apojedini direktori neće vrednovati dobrog nastavnika, već prijatelja, ženu i svoje koje je doveo u školu da bi ga glasali .Ode naše lepo obrazovanje u nepovrat!

 5. Danka kaže:

  Nagradjeni? Pa sad su oni sa specijalistickim strukovnim studijama nagradjeni, imaju istu platu kao mi sa akademskim! I zato ko zeli da radi u prosveti uopste ne mora sa ide na fakultet i master, samo zavrsi za strukovnog specijalistu na nekoj benzinskoj pumpi i eto plate iste kao onaj sto je zavrsio akademske u Beogradu, Nisu….Katastrofa!!!

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama