Шарчевић: Роботи ће радити у настави

10 јануара, 2020

Роботи, виртуелна реалност, холограмске пројекције наставника – само су неке од новина које ће у наредним годинама ући у учионице школа у Србији, рекао је за Вечерње новости министар просвете Младен Шарчевић.

Н1

Министар је казао да ће ове технолошке новине бити могуће захваљујући уговору потписаном са кинеском компанијом “NetDragon”.

“Неће роботи и холограмски професори заменити праве наставнике, нити ће виртуелна реалност заменити уџбенике. То ће бити само помоћна средства која ће наставу учинити занимљивом”, рекао је Шарчевић, а пренео је Н1.

Према његовим речима, први корак биће отварање Центра за промоцију науке у Београду, у згради Учитељског факултета.

У наредних месец дана из Кине ће стићи опрема, коју донира “NetDragon”. Центар ће почети да ради до краја фебруара, а први посетиоци биће запослени и студенти педагошких факултета и високих школа који ће моћи да се упознају са применом нових технологија у настави, најавио је министар просвете.

У другој фази, додао је он, кинеска компанија ће у Београду отворити развојни центар.

Извор: Новости/Недељник

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


2 коментара на "Шарчевић: Роботи ће радити у настави

  1. Biljana Stanojević каже:

    Gospodo prosvetni radnici dokle? Dokle?

  2. Anica каже:

    Neko ovde treba da se široko ugradi,a zanimljiva nastava je samo pokriće što je u krajnjem slučaju i nebitno.Ministre teleportuj se na neku daleku planetu van Sunčevog sistema da nam svima svane.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама