Шарчевић: У школи треба равноправно да се уче два језика

30 јануара, 2017

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић заложио се данас да ученици у Србији равноправно уче два страна језика у школи.
– Наш став је да би деца требало равноправно да уче два страна језика. А да бисмо то и омогућили морамо да дефинишемо радну недељу, да прецизно утврдимо шта ученике оптерећује, а шта релаксира – рекао је Шарчевић у Основној школи “Михаило Петровић Алас” у Београду, где је присуствовао почетку Зимског универзитета за професоре француског језика у Србији.
Како се наводи у саопштењу, Шарчевић је поновио да је неопходно да се страни језици уче за сертификате, а не само за оцену и додао да се први пут, у сарадњи са филолошким факултетима и дијаспором, ради и на сертификовању српског језика.
– У оквиру анализе недељне оптерећености ученика посебна пажња, између осталог, биће посвећена учењу страних језика – рекао је министар и пожелео успешан семинар професорима.
Извор: Блиц/Бета

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Шарчевић: У школи треба равноправно да се уче два језика"

  1. Nik каже:

    Potpuno je u pravu sa drugim stranim jezikom treba početi što ranije ako ne od prvog onda bar od trećeg razreda, deca tada upijaju jezik kao sunđer vodu.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама