Састанак Ружића и синдиката: Нове вести у вези са платама и спречавањем насиља

21 новембра, 2022

– У овом моменту најважније је да осигурамо да се све што је прописано примењује, а Радна група ће, сигуран сам, у најкраћем року проценити и шта је најбоље предузети од нових мера како бисмо помогли ученику, односно наставнику над којим се врши насиље – рекао је министар.

Он је додао да ће се једнака пажња посветити и унапређењу васпитног рада са ученицима који изврше насиље, јер и њима треба помоћи да се, како каже, врате на добар пут.

Представници синдиката су у разговору са представницима Министарства просвете, Министарства државне управе и локалне самоуправе и Министарства финансија изразили потребу да се поново покрене дијалог о увођењу платних разреда и платних група.

Представници Министарства финансија су рекли да је буџет у скупштинској процедури и да ће бити повишице за просветне раднике од 12.5% , а да ће о следећим евентуалним повећањима бити разговора.

У току је прикупљање информација по школама за расписивање шесте фазе конкурса за запошљавање за 50% и више норме, чиме ће се од прве фазе до данас укупно запослити око 17.000 просветних радника за стално.

Извор: Новости

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Састанак Ружића и синдиката: Нове вести у вези са платама и спречавањем насиља"

  1. Бранковић Јасна каже:

    Тако је, па нек имају по 10 часова дневно! И физику и хемију од 5.рсз,иѕторију укинути, не треба, географију такође укинути…. Имате ли мозга бре?!

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама