Састанак у Министарству на тему улоге наставника у увођењу државне матуре

мај 6, 2022

Министарство просвете, науке и технолошког развоја упутило Форуму београдских гимназија позив за састанак. Тема ће бити улога наставника у процесу увођења државне матуре.

Састанак ће се одржати 12. маја, а у Форуму кажу да очекују да ће он допринети квалитетнијој имплементацији овог важног испита.

Како се наводи у саопштењу, према мишљењу гимназијских наставника, државна матура значајно повећава обим посла, па су зато представници Форума београдских гимназија упутили у априлу захтев за одржавање састанка како би се размотрила могућност да сви наставници који буду ангажовани приликом полагања испита и прегледања тестова буду плаћени.

На предстојећем састанку, делегација Форума ће представницима Министарства просвете предложити платформу за коју сматрају да је прихватљива свим странама с обзиром да има за циљ, како наводе, да допринесе већем квалитету државне матуре и већој мотивацији наставника.

“Узимајући у обзир недавно изнет став Сената Универзитета у Београду, којим се предлаже увођење пробног периода у којем би ученици полагали и Државну матуру и пријемни испит, Форум сматра отпочињање овакве врсте дијалога веома значајним”, наведено је у саопштењу Форума београдских гимназија.

Извор: Блиц/Зелена учионица

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Састанак у Министарству на тему улоге наставника у увођењу државне матуре"

  1. Aleksa каже:

    Ako se nastavniciam plati za obaveze prilikom obavljanja državne mature onda je to apsolutna diskriminacija prema nastavnicima koji obavljaju posao u vezi sa malom maturom.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама