Савет хомеопате: Шта свака мама треба да зна о температури код деце

1 октобра, 2016

Најтеже тренутке које сам као мајка доживела су биле болести моје ћерке. Судећи по причама жена са којима разговарам било као хомеопата било као психотерапеут – у томе нисам ни мало усамљена. Јако нам је тешко у ситуацијама болести наше деце зато што тада она пате, а ми имамо жељу да их заштитимо од било какве патње зато што их волимо више од ичега на свету. Такође су то ситуације у којима се плашимо за њихово здравље или чак и живот и под дејством разних страхова у тим тренуцима нисмо у могућности да будемо баш најсталоженије и најрационалније.
beba u narucju
Пошто већина мајки нису лекари по струци, када су нам деца болесна ослањамо се на савете које добијамо од педијатара. Сигурна сам да је већина вас чула савет педијатра да не треба спуштати детету температуру која није виша од 38 са 5. Чула сам га и ја али не могу се похвалити да сам га увек слушала, јер ми нико није објаснио зашто је то важно. А ја се нисам сетила да питам. Као што рекох у таквим ситуацијама се не могу баш похвалити својом смиреношћу и сталоженошћу.

Прочитајте и Од чега деца у вртићу често оболевају

На моју срећу у мој живот је ушла хомеопатија која ми је помогла да научим много више о имуном систему и о механизмима које он активира да би се заштитио и одбранио од свега што нарушава нормално функционисање организма а један од њих је и механизам повишене температуре.
Дакле, хомеопатија ме је научила низ важних лекција о високој температури током болести:
Научила ме је да је се не бојим, него да јој се радујем јер то говори да је имуни систем мог детета ефикасан и да ради свој посао на најбољи могући начин.
Научила ме је шта се у ствари дешава у организму када се јави висока температура. Тада имуни систем организује разне механизме за оздрављење: температура убрзава метаболизам, расте број белих крвних зрнаца, повећава се крвна циркулација, шире се крвни судови у целом телу, долази до губитка апетита да би се систему органа за варење дала могућност да се концентрише на елиминацију токсина, долази до дијареје, повраћања као још једног начина елиминације токсина, повећаног знојења, цурења из носа, што су све додатни начини елиминације токсина.

Прочитајте и Шта је нормална, а шта повишена температура?

Научила ме је шта се дешава када ми родитељи не препознамо у високој температури пријатеља и савезника здравља наше деце него је посматрамо као непријатеља и боримо се против ње (уз помоћ антипиретика, антибиотика, кортикостероида итд.). Када се температура стално изнова и изнова потискује антипиретицима и антибиотицима, или у озбиљнијим болестима кортикостероидима, тада постепено реактивност организма* бива нарушена тј. разбијена, и организам у целини прелази из фазе инфективних болести у фазу озбиљнијих здравствених проблема јер се болест пребацује на унутрашње органе. Када је организам у фази развоја озбиљнијих здравствених тегоба, реактивност* организма је јако ниска тј. слаба. Тада нема никаквих елиминационих процеса, а врло често нема никаквих симптома болести или неравнотеже.
Верујем да ћете се сложити са мном да је наша дужност и обавеза као и показатељ љубави према нашој деци да учинимо све што је у нашој моћи да она развију снажан имуни систем јер је он највећи поклон који им можемо дати у животу. А да би то било могуће морамо престати да потискујемо температуру по сваку цену и у свакој ситуацији јер без ње нема развоја снажног имуног система. Посебно када у хомеопатији имамо тако нежну, нешкодљиву подршку за многе акутне болести кроз које пролазе наша деца.
 
Извор:  www.psihokomunikacije.com/http://www.najboljamamanasvetu.com/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


2 коментара на "Савет хомеопате: Шта свака мама треба да зна о температури код деце

  1. Sandra каже:

    Homeopatija je vrlo ozbiljna, zato se njom mogu baviti samo ljudi koji su zavrsili medicinski ili stomatoloski fakultet!!! Ovo pisem jer niko osim njih ne moze da bude homeipata, a ovde pronalazim psihologe i dekoratere cveca koji se predstavljaju kao homeopate!!! Oprez

    1. Danica каже:

      Hvala Sandra, to sam upravo htela da napišem.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама