Šest ideja za zabavu u karantinu (1. deo)

Koliko god da ste maštoviti, kreativni, razigrani, višednevni karantin lako će iscrpeti i energiju i kreativnost. Zato vam donosimo nekoliko originalnih predloga za igru u zatvorenom prostoru, a ko ima dvorište, može sve to i na svežem vazduhu. Trudićemo se da vam nove ideje donosimo dovoljno često da ovaj period izolacije prođe brzo (a i bez nas brzo prolazi – dok trepneš, stigla zima ;)).

1. Blatnjavi prasići

Pomešajte vodu, kukuruzni skrob i braon prehrambenu boju i dodajte prasiće (one sa dve i sa četiri noge :))

2. Senzorne kese

Za ovu “igračku” biće vam potrebna kesa sa zatvaračem, šolja brašna (da ne kažemo suvog zlata), 6 kašika vode i boja za hranu. Dobro izmešate i sipate u kese. Zatvorite ih, a možete slobodno dodatno pričvrstiti lepljivom trakom. Odlične su za vežbanje pisanja brojeva, slova, crtanja oblika.

Foto: Learning4kids
3. Lego matematika

Lego ili neke druge kocke ima svako dete, samo im ponekad treba naći još neku ulogu, osim one koju imaju kao građevinski materijal, pa tako mogu poslužiti kao tetris, za vežbu sabiranja, opažanja, brojanje, učenje desetica i jedinica…

4. Lego boje i oblici

Ovaj zadatak možete i zakomplikovati sa Leko klasik kockama, za one starije, a za mlađe od 4 se ipak držite Lego duplo kockica.

Foto: Instagram
5. Antistres loptice

Sad su nam svima potrebne. Da biste ih napravili potrebno vam je dve čaše sode bikarbone i pola čaše regeneratora za kosu. Izmešajte, isecite vrh plastične flaše koji ćete koristiti kao levak, za njega zakačite balon i sipajte smesu. Kada napunite balon, vežite i šarajte!

6. Antistres tegla

Nastavljamo sa antistres idejama. Ova nam se jako dopala. Potrebna vam je boja za hranu (jedna na bazi ulja i druga na bazi vode). U teglu sipajte vode tek nešto manje od pola. Zatim dodajte samo par kapi boje za hranu na bazi vode i promešajte čačkalicom. U posebnu posudu sipajte isto toliko bebi ulja i dodajte par kapi boje za hranu na bazi ulja. Promešajte čačkalicom i polako dodajte prvoj smesi. Videćete kako su se dve smese razdvojile. A magija? Ona nastaja kad protresete teglu i dobijete treću boju! Kad je spustite, sve će se opet vratiti na staro.

Foto: WeAreTechers

Drugi deo sledi…