Sjajna prilika za đake: Petlja organizuje BESPLATAN četvoromesečni onlajn program podrške učenju programiranja

16 decembra, 2022

Ministarstvo prosvete u saradnji sa Fondacijom Petlja, a uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj, organizuje rasPETLJAvanje – četvoromesečni onlajn program podrške učenju programiranja za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola uzrasta između 11 i 18 godina. Program je namenjen onima koji su posebno zainteresovani za učenje programiranja kroz rešavanje algoritamskih zadataka i potpuno je besplatan. U toku rasPETLJAvanja, polaznici i polaznice će učestvovati u onlajn predavanjima i rešavati zadatke u periodima između predavanja, za šta će biti obezbeđena podrška mentora sa iskustvom u programiranju i radu sa zainteresovanim učenicima i učenicama. Od polaznika se očekuje posvećenost i kontinuirani rad. Pripremljena su dva plana rada, jedan, namenjen početnicima, i drugi koji obuhvata uvod u naprednije teme. Polaznici će imati mogućnost da biraju plan koji odgovara njihovom predznanju, a u izboru će im pomoći samoevaluacioni test.

Predviđeno je da će rasPETLJAvanje trajati od 11. januara do početka maja 2023. godine. Planirano je da se predavanja održavaju vikendom, a raspored aktivnosti objavljen prijavljenim polaznicama i polaznicima.

Učenice i učenici se mogu prijaviti putem formulara koji se nalazi na sledećem linku: https://forms.office.com/r/TZnU98p6bB. Svi koji se prijave do 10. januara 2023. u 12:00 biće uključeni u program od početka, a zainteresovani mogu da se pridruže rasPETLJAvanju i kasnije tokom trajanja programa. Broj polaznika nije ograničen.

Program rasPETLJAvanja organizuje Fondacija Petlja u okviru projekta „Izgradnja ključnih računarskih kompetencija – ka radnoj snazi budućnosti“, koji sprovodi UNDP u partnerstvu sa Ministarstvom prosvete, uz podršku Vlade Republike Srbije.

Sva dodatna pitanja mogu se postaviti putem sledeće adrese elektronske pošte: raspetljavanje@mg.petlja.org.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Sjajna prilika za đake: Petlja organizuje BESPLATAN četvoromesečni onlajn program podrške učenju programiranja"

  1. Milka kaže:

    Poštovani,
    Obraćam Vam se sa molbom za kontakt, jer bezuspešno pokušavamo da prijavimo dete na on line program programiranja !
    Hvala, Pozdrav.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama