Школама 2.200 таблет-рачунара

јануар 20, 2019


Градски секретаријат обновио компјутерску опрему у образовним установама. За набавку у 50 основних и 23 средње дато 42,9 милиона

ОСНОВНЕ и средње школе у престоници, као “новогодишњи поклон”, добиле су таблет-рачунаре. Секретаријат за образовање и дечју заштиту, купио је 2.200 таблета, од којих је 1.545 намењено основцима, а 655 за средње школе. За набавку ове електронске опреме у 50 основних и 23 средње школе, из градске касе је издвојено 42,9 милиона динара.

Таблет-рачунаре добиле су школе које су увеле електронске дневнике. У већини образовних установа у престонци, обухваћених пројектом дигитализације, од Нове године електронски дневници су, осим наставницима и директорима школа, доступни и родитељима. Опрема коју је Град купио само ће допринети још бољој примени новина у пракси.

  • Таблете које смо добили од Града поделили смо разредним старешинама – каже Миомир Драгаш, директор ОШ “Иван Горан Ковачић”. – Код нас електорнски дневник постоји већ неколико година, а досадашња искуства у раду су показала да је то био прави потез. Иако се сумњало да ће, због увођења електронских дневника, родитељи ређе долазити у школу да се распитују о успеху и изостанцима детета, наша пракса показује супротно.

Родитељи ђака, чије школе се налазе у пројекту “Е дневника” су крајем прошле године добили шифре, помоћу којих могу у сваком тренутку да погледају шта је све записано у дневнику о њиховом детету. Осим оцена, мамама и татама су доступни и број оправданих и неоправданих изостанака, ангажовања на часу и друге сугестије или примедбе наставника.

Извор: Новости

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама