Школе морају да сачине план уштеде енергије за зиму, предлаже се продужење распуста и краћи часови

16 септембра, 2022

Министарство рударства и енергетике упутило је, преко ресорног Министарства просвете, допис свим школама у Србији, са захтевом да направе план уштеде енергије за 15 одсто. Рок за доставу плана уштеде Министарству енергетике је 15. септембар, а након тога, препорука је да се до сваког 15. у месецу Министарству достави извештај о реализацији поменутог плана и проблемима у спровођењу, уколико их има.

У допису се тражи да установе одреде лица која ће се старати о смањењу потрошње енергије, као и да се сви запослени обавесте о мерама и препорукама за штедњу.

Предлог Форума београдских гимназија који је и послат Министарству просвете, јесте да се зимски распуст продужи и помери на другу половину јануара до половине фебруара. Такође, саветује се и скраћење часова за пет, односно 15 минута у најхладнијим данима.

„Ако нас је корона изненадила и затекла неспремне, очекујемо од министра просвете да овом проблему, за који знамо већ више месеци, приступи крајње озбиљно. Сматрамо да Календар образовно – васпитног рада за ову школску годину није прилагођен актуелној енергетској ситуацији“, наводи се у саопштењу ФБГ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


3 коментара на "Школе морају да сачине план уштеде енергије за зиму, предлаже се продужење распуста и краћи часови

  1. Anica каже:

    Sram vas bilo!Štedeli ste na pameti kada ste vodili EPS i državu u celini,a sada da se štedi u obrazovnom sistemu, neće valjda u vilama funkcionera i na šljaštećoj rasveti.Vama je škola zadnja rupa.

  2. Milica каже:

    Bezobrazluk! Opet udaraiti na obrazovanje dece! Evo predloga za ustedu energije, ukinuti rijaliti na Pinku gde sve sljasti kao u Las Vegasu, i eto struje za skole!

  3. Snežana Arsić каже:

    Ma naravno, a zato su zadržane škole pi Braničevskom okrugu sa po 1,2 učenika…🙄🙄🙄

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама