Шта не смеју да садрже пелене које стављате бебама и зашто је Evy Baby одличан избор

9 октобра, 2020

Да ли сте приметили да готово сви родитељи новорођенчади који одлуче да користе једнократне пелене бирају увек бренд који се – највише рекламира. Некако се подразумева да су то најбоље пелене. Најскупље су, налазе се на најбољим местима на полицама, имају најснажнији маркетинг. Па и кад тражите савет, обично вам их препоруче.

„Ма узми те, нема шта да мислиш.“

И узела сам. И биле су добре, али скупе. Фактички најскупље, јер су биле Sensitive. Било ми је потребно скоро годину дана да схватим да и оне јефтиније варијанте нису ништа лошије. Увек је у цени једног таквог производа велики удео бренд, а мањи – квалитет.

Хвала богу, прошли смо период када је канта била пуна пелена, па могу да вас саветујем да пробате и оне са јефтинијим рекламама.

Код пелене је најважније да није пластична, да беба у њој не буде мокра и да је мекана. Мале су шансе да ћете повијати бебу у памучне пелене као пре 35 година, јер ко ће то стално да пере? Зато треба бирати оне које имају бар горњи слој од памука. Важно вам је да су трачице на лепљење растегљиве, а да сама пелена има велику моћ упијања како не бисте морали да пресвлачите бебу у току ноћи.

Избегавајте пелене за које експлицитно не пише да у себи немају парабене. Они делују на тело попут женског хормона естрогена. Могу да изазову проблеме са плодношћу и носе већи ризик од појаве рака дојке.

Такође избегавајте латекс, као и BPA (бисфенол А) – синтетички полни хормон који може да доведе до појаве дијабетеса, хиперактивности и канцера.

Постоји више врста пелена које задовољавају све ове критеријуме, а ја ћу вам данас причати о Evy Baby пеленама.

Evy Baby садрже чувене суперупијајуће кристале, али је њихов горњи слој који належе на бебину гузу од 100% природног турског памука. Зато су мекане и добро пријањају. Пошто имају два слоја заштите и већу регију упијања, два пута брже ће упијати течност. Суштински ово значи да беба није мокра у току спавања, јер могу дуго времена да чувају гузу сувом.

Имају бочне траке које су еластичне и мекане, па је лако подесити ширину струка, а да бебу не жуља. И наравно да су без парабена, латекса и BPA.

Можете да бирате између величина 3, 4 и 5. Ако вам се не свиде, увек се можете вратити на старе. А ако вам се свиде, уштедећете доста пара. Пробајте их.

Аутор: Мариа Милојковић

(ПР)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


2 коментара на "Шта не смеју да садрже пелене које стављате бебама и зашто је Evy Baby одличан избор

  1. Bojana каже:

    I moje dete koristi Evy baby i prezadovoljna sam

  2. Vanja каже:

    Da li znate ceo sastav evy bebi pelena od prirodnog pamuka?

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама