Шта очекујете од пелена за бебе?

Мени је било важно да добро врше свој посао, а да не дам сто милиона динара за њих.
Разумећете ме – имала сам две бебе. Пресвлачили смо их на свака 2,5 до 3 сата. Празнили смо канту за ђубре једном до два пута дневно. Само рачун за пелене сваког месеца се обавезно писао са 5 цифара. Зато би ми куповина пелена на акцији давала осећај личног постигнућа.
Нисам имала ни времена ни жеље да посећујем онлајн групе са мамама и пратим бескрајне дискусије која су пелене најбоље. На почетку сам ишла методом најпопуларнијих и куповала најскупље у нади да тако обезбеђујем одличан квалитет. Касније сам од другарице чула за јефтинију варијанту. Прешли смо на њу и одлично су ми радиле посао за мање пара.

Неколико ствари ми је било битно када сам их куповала:
– да добро упијају тако да гуза буде што сувља,
– да су меке,
– да њихова унутрашња површина не буде синтетичка попут мушеме,
– да не пропуштају течност ка споља
– и да не коштају сто милиона.
На крају смо успели да догурамо до ноше без осипа, оједа и форума ?
Свашта може да вам се деси када користите пелене без обзира на цену. Понекад бисмо имали утисак да ни оне мало скупље не раде добро свој посао. Понашале би се као да им је већ истекао рок трајања. Неколико пута би се кристали згрудвали у гомилице а пелена исцепала изнутра, тако да су комадићи гела испадали напоље. Како су бебе расле, десило би се да ујутро буду мокре након спавања – процурело би са стране, пролило би се на пиџаму и постељину.
Чула сам од познаника да пелене неких брендова могу да изазову алергијске реакције. Неке су и предугачке, а неке чак и смрде на хемију! Верујем да је већини мама када бирају пелене најважније да беба остане сува и да немају утисак да је она повијена у неке индустријске лепкове.
Откуд сад мени жеља да вама о томе пишем кад туђе савете нисам читала?
Данас ми је другарица шибнула линк за нове Evy Baby пелене, па сам се подсетила наших наслаганих пакета у дечјој собици и мириса употребљених пелена са терасе.
Гледам им карактеристике – пише да су унапређене и имају „суви систем заштите”. Фактички ове најновије имају већу површину којом апсорбују, што значи да могу да упију више течности. Имају „суперапсорбујуће кристале и двоструку заштиту“.
Evy Baby су пелене које важе за меке – нису ни дебеле ни круте. Заштитне траке су им прозрачне, па тако бебина кожа лакше дише. Са унутрашње стране су обложене алое вера кремом како би се спречили осип и иритација. Верујем да зато благо миришу на ту крему. Наравно, тестиране су дерматолошки и микробиолошки.
Суштински, све ово значи да када их употребљавате бебина кожа остаје сува и негована за мало мање пара од оних са веселим рекламама. Не знам шта да вам кажем осим да би дефинитивно требало им пружите шансу, ако већ нисте ?
Мариа Милојковић