Šta svaki tata treba da nauči ćerku

5 januara, 2017

Veza između tate i ćerke je veoma posebna i zato je baš on prava osoba koja bi trebalo da je nauči sledeće stvari.

Naučite je koliko vredi
Svaki tata treba da nauči svoju ćerku da se njena vrednost ne ogleda u tome kako izgleda, šta oblači, čime se bavi, koji automobil vozi… Njena vrednost se ogleda u tome kakva je osoba, kako se ponaša prema drugima, da li je spremna da pomogne. Naučite to svoju devojčicu.

Pročitajte i Kako sam nagovorila ćerku da mi svakog dana ispriča šta je

Recite joj da je lepa
Svaka ćerka, povremeno, od svog tate treba da čuje: “Predivna si”. Možda vam se to u ovom trenutku čini nebitnim, ali, osim što će se vaša mezimica lepo osećati kada joj to kažete, veoma je važno da joj najvažniji muškarac u njenom životu odmalena pomogne da izgradi samopouzdanje.
Naučite je da bude dama
Dok još uvek možete da utičete na njen stil odevanja, naučite je da se oblači kao dama. Devojčice, i kasnije devojke, mogu da se oblače smerno, a da ipak budu u trendu. Naučite je da ne psuje, naučite je lepim manirima.
Postavite “standarde”
Jednog dana, vaša ćerka će imati supruga i vi više nećete biti najvažniji muškarac u njenom životu. Ali, dok ste najvažniji, naučite je šta da očekuje od svog budućeg najvažnije muškarca. Najbolje je da joj to pokažete sopstvenim primerom: ako se prema njoj i njenoj mami ponašate lepo, pokazujete ljubavi i poštovanje, ništa manje od toga neće želeti ni u budućnosti.

Pročitajte i Imati ćerku

Pokažite ljubav
Vaša ćerka treba da zna da je volite bez obzira na sve i da ništa što uradi ili ne uradi ne može da umanji vašu ljubav prema njoj. Recite joj i pokažite joj to.
Budite joj podrška
Neka vaša mezimica zna da uvek može da računa na vas jer je to jedini način da vam uvek govori istinu i da vam veruje. Ako zna da ćete joj reći istinu i onda kada ta istina možda nije lepa, ako zna da uvek govorite i radite ono što je najbolje za nju, vi ćete biti prva osoba kojoj će se poveriti i od koje će tražiti savet kad zatreba.
 
Autor: Mondo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama