Stručno uputstvo za pedagoški rad odeljenjskog starešine

29 marta, 2023

Školske uprave prosledile su školama Stručno uputstvo za pedagoški rad odeljenjskog starešine, koje je ministar prosvete Branko Ružić potpisao 21.3.2023.

Foto: Canva

Stručno uputstvo možete preuzeti OVDE.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


3 komentara na "Stručno uputstvo za pedagoški rad odeljenjskog starešine

 1. Ana kaže:

  Da li mi ministar zna da se starešini plaća 2500 dinara mesečno za toliki posao i probleme, a četiri ČOS-a mesečno rade besplatno, volonterski. Odakle mu pravo da još izdaje dekrete starešinama.

 2. Irena kaže:

  Ministru su bile potrebne bar cetiri ekipe iz ministarstva da ovo sroci: psiholozi pedagozi pravnici razni administrativci i pomocnici i sl. Na stranu sto sam ne razume ni jednu strucnu ideju. Svi su oni dobili neke plate da natovare odeljenskim staresinama i nastavnicima obaveze formiranja mladog bica u nemogucim, neregularnim, nezdravim, nesnosnim uslovima koje su sami osmislili sa svojim politickim mentorima.
  A primera radi razredni nema ni markicu za prevoz u julu i avgustu kad se gomila problema resava na razrednim i popravnim ispitima. Kap u moru samo.
  Razredni je obavezan da informise roditelje cak da im drzi savetodavne instrukcije o oblicima roditeljstva? Ovde neko stvarno nije normalan i suvise je citao ” Slobodnu decu Samerhila” u neka bolja vremena.
  Gladni smo ministre.

 3. Velja kaže:

  Razredni statesina zna sta treba da radi nije mu potrebno uputstvo za rad. Bolje bi bilo da ministarstvo prosledi uputstvo za rad upravi skole. Jer oni ne znaju sta je njihov posao izmedju ostalog kazu da ne treba da se bave disciplinom ucenika i nasiljem.A to jeste njihova obaveza

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama