Суспензија и дисциплински поступак против васпитачице јер се дете опекло на супу у вртићу

У најмању руку необичан случај суспендовања васпитачице десио се пре месец дана у Нишу. Како пише Блиц, васпитачица из вртића “Славуј” суспендована је с посла након што је петогодишња девојчица задобила опекотине другог степена током ручка у поменутом вртићу, тако што јој се тањир вреле супе пролио у крило.

Foto: Canva

Васпитачица која је била у смени када се незгода десила, не само да је суспендована, већ се против ње води и дисциплински поступак.

Лично, као родитељ, не могу а да се не запитам – зар се већини родитеља не дешавају незгоде? Проливена чорба, просута кафа, понеки шав? А ми пазимо само на једно, двоје, ретко троје деце. Да ли је заиста неко био у стању да донесе овако ригорозну одлуку, због ненамерне грешке? И да ли је ово био немар или раду у немогућим условима, какви су обично лети у вртићима, када су групе деце спојене и прекобројне?

Родитељи деце која похађају групу суспендоване васпитачице захтевају од Управе да је без санкционисања врати на посао, јер су, како наводе, презадовољни њеним радом, али и зато што сматрају да је одговорност и на другим запосленима. Они су Управи упутили и званични захтев.

Сматрају да одговорност није само на васпитачу, већ и на особљу које преузима, проба и прослеђује ручак у вртићу. Није познато да ли је још неко санкционисан због случаја са супом, нити да ли је утврђено чија је конкретна одговорност, као и да ли ће уважити захтев родитеља.

Извор: Блиц/Зелена учионица