Suspenzija i disciplinski postupak protiv vaspitačice jer se dete opeklo na supu u vrtiću

U najmanju ruku neobičan slučaj suspendovanja vaspitačice desio se pre mesec dana u Nišu. Kako piše Blic, vaspitačica iz vrtića “Slavuj” suspendovana je s posla nakon što je petogodišnja devojčica zadobila opekotine drugog stepena tokom ručka u pomenutom vrtiću, tako što joj se tanjir vrele supe prolio u krilo.

Foto: Canva

Vaspitačica koja je bila u smeni kada se nezgoda desila, ne samo da je suspendovana, već se protiv nje vodi i disciplinski postupak.

Lično, kao roditelj, ne mogu a da se ne zapitam – zar se većini roditelja ne dešavaju nezgode? Prolivena čorba, prosuta kafa, poneki šav? A mi pazimo samo na jedno, dvoje, retko troje dece. Da li je zaista neko bio u stanju da donese ovako rigoroznu odluku, zbog nenamerne greške? I da li je ovo bio nemar ili radu u nemogućim uslovima, kakvi su obično leti u vrtićima, kada su grupe dece spojene i prekobrojne?

Roditelji dece koja pohađaju grupu suspendovane vaspitačice zahtevaju od Uprave da je bez sankcionisanja vrati na posao, jer su, kako navode, prezadovoljni njenim radom, ali i zato što smatraju da je odgovornost i na drugim zaposlenima. Oni su Upravi uputili i zvanični zahtev.

Smatraju da odgovornost nije samo na vaspitaču, već i na osoblju koje preuzima, proba i prosleđuje ručak u vrtiću. Nije poznato da li je još neko sankcionisan zbog slučaja sa supom, niti da li je utvrđeno čija je konkretna odgovornost, kao i da li će uvažiti zahtev roditelja.

Izvor: Blic/Zelena učionica